פרופ' בן יהודה הנכבדה, ראשית תודה מקרב לב!
רופא הגסטרו חזר אלי ואמר שכיוון שאין שקיעה דם מוחשת ו LDH תקין, הוא אינו רואה זאת בכעייה דלקתית ואמר לי לשוב אליו בעוד 2-3 חודשים מבלי שאמר מה יעשה אז. כרגע אין לו מה להציע מאחר והניסיון בניתוחים שבעבר בוצעו גרוע.
כיוון שאני מרגיש לא טוב, כאבי בטן וחולשה, ירידה במשקל ובחילות וכיוון שקראתי שבין הגורמים לפניקוליטיס היא לימפומה או קרצינואיד (אם לא דלקת אוטואימונית), הפנתי את השאלה אלייך כהמומחית לדבר.
האם תוכלי בטובך להנחות אותי רק מה דרך המעקב, סיטי חוזר למרות הקרינה? MRI או בדיקות אחרות?
שאלתי רק מה דרך המעקב הנכון ואם נדרש כדי לוודא שהמקור אינו קשור למומחיות שלך (צר לי שצרפתי קבצים מאחר וכל הנושא זר לי לחלוטין ולא ידעתי מה רלוונטי)
בהדמיה זו הבלוטות לא נראו פתולוגיות בגודלן (לא צויינה באבחנה כמות וגודל מספר הקשריות הקטנות, רק צויין שנצפו קישריות קטנות ועכירות קלה של השומן המזנטיריאלי)
הרדיולוג שכתב את האבחנה הינו מומחה בתחום זה, פרופ' סוסנה המוכר לך מבית החולים הדסה והוא המליץ על המשך ברור.
שוב תודה וסליחה!!!
אבי
ראשית תודה מקרב לב!
רופא הגסטרו חזר אלי ואמר שכיוון שאין שקיעה מוחשת ו LDH תקין, הוא אינו רואה זאת בכעייה דלקתית ואמר לי לשוב אליו בעוד 2-3 חודשים מבלי שאמר מה יעשה אז.
כיוון שאני מרגיש לא טוב, כאבי בטן וחולשה, ירידה במשקל ובחילות וכיוון שקראתי שבין הגורמים לפניקוליטיס היא לימפומה (אם לא דלקת אוטואימונית), הפנתי את השאלה אלייך כהמומחית לדבר.
שאלתי רק מה דרך המעקב הנכון כדי לוודא שהמקור אינו קשור למומחיות שלך (צר לי שצרפתי קבצים מאחר וכל הנושא זר לי לחלוטין ולא ידעתי מה רלוונטי)
שוב תודה וסליחה
אבישי
פרופ בן יהודה הנכבדה
בעבר נעזרתי במקצועיותך וברשותך שאלה חדשה.
בן 54. כאבי בטן בעיקר ברבע העליון הימני. בחילות. הרגשת מלאות מהירה חוסר תאבון וירידה במשקל.
עשיתי cte ורצב הסיכום:
סיכום: קשריות קטנות במזנטריום שאינן פתולוגיות בגודלן עם עכירות מינימלית של השומן המזנטריאלי.
ייתכן ומדובר בפניקוליטיס
מומלץ המשך מעקב
בעבר עברתי קולנוסקופיה ונכרתו 3 פוליפים LGD
בגסטרוסקופיה שעשיתי4 פעמים 1. דאודוניטיס. 2. איזפגיטיס 3. כפל מעובה מדמם פתלוגיה תקינה ו4. לאחרונה גסטריטיס קלה inactiveבשני מודים שונים של הקיבה.
ברשותך שאלותי:
1. האם ניתן עפי גודלן של הבלוטות לדעת בוודאות שהם אינן ממאירות
2. מה נדרש להמשך הברור כדי לוודא שזו האבחנה ולא משהו בתחום מומחיותך (לימפומה?) (אני מבין שהטיפול, אם נדרש, אינו בתחום שאלות פורום זה.)
תודה מראש
פרופ' בן יהודה הנכבדה,
בן 54. בעקבות חוסר יציבות אוטונומית נשלחתי בין היתר לבדיקת אלקטרופורוזה של חלבוני הדם.
התוצאות: לא נמצא חלבון מונוקלונרי
kappa flc b - 19.4 3.3-19.4
5.71-26.3 lambda flc b - 17.7
flc ratio - 1.1 0/26-1/65
בנס גונס נגטיב
אני מבין שהתשובה תקינה.
האם העובדה שהקפא בגבול העליון מחייבת מעקב בנושא זה בהמשך או לשכוח מזה.
תודה גדולה
פרופ' מקורי ביקש למסור שירצה על המקרה למתמחים בהמטולוגיה בתחילת חודש מאי
תודה!
אעשה כעצתך.
פרופ מקורי ביקש שאמסור לך שירצה על המרה למתמחים בהמוולוגיה בתחילת מאי.
שוב תודה גדולה
תודה.
הסימפטומים: כאבי ראש. חולשה. ירידה דרסטית במשקל עם חוסר תאבון ובחילות ותחושת אי נוחות בבטן העליונה. התקפי הסמקה קצרים עם פריחה שטחית במצח שחולפת תוך דקות. חוסר יציבות וסחרחורות עם אירועי התנתקות ואף חוסר הכרה. התקפי דופק מהיר.
ראשית תודה!
האם הברור הראשוני לאור תוצאת איסוף השתן ל bpg2 צריך להיות המטולוגי או אצל מומחה לאלרגיה ?
היכן מתחילים?
ברשותך רציתי לשאול האם נתקלת בתופעה הבאה:
בן 52.5 עם מגוון חריגות אנדוקרניות לא מוסברות.
הטסטוסטרון נמוך בעקבות מיקרואדנומה בהיפופיזה עם היפוגונדזים מרכזי.
בכל פעם שהטסטוסטרון נמוך ישנו לויקוציטוזיס בין 11.5-15 עם סטיה שמאלה.
בעליית הטסטוסטרון לאחר זריקות נבידו יורדת הספירה לתקינה בגבולות הקרובים לערך העליון.
האם בניסיונך הרב נתקלת בתופעה ויש לכך הסבר?