שלום פרופסור בן יהודה
אני חולת CML ואמורה לקבל כ-25 הקרנות לשד ולבית השחי בגלל סרטן השד האם יש השפעה ידועה להקרנות על מצב הCML. אני חוששת מכיון שלאחרונה כפי שכתבתי לך הPCR עלה מ0.000 ל0.011
לתשובתך אודה
שכחתי לציין שבמקביל לגליבק אני נוטלת בחודשיים האחרונים טמוקסיפן (עקב סרטן שד) האם יכול להיות שהשינויי קשור לזה?
אני חולת CML ונוטלת גליבק 400 מ"ג באופן קבוע כ- 8 שנים . כעבור שנה הגעתי ל0.000 בבדיקת הPCR בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 0.011 האם מדובר בשינוי לרעה במצב ומה עשויה להיות הסיבה? תודה
תודה על התגובה המהירה והמקצועית.
פרופסור בן יהודה יקרה
אני חולת CML מזה 8 שנים ונוטלת גליבק ובחודשים האחרונים בסרטן השד. ההמלצה הטיפולית לעת עתה היא ללא טי פול כימותרפי אלא טיפול בטמוקסיפן ואחריו טיפול ב מעכבי ארומטאג (אחד מהנ"ל אנאסטרוזול, לטרוזול או אקזמסטאן) ענית לי שידוע על תעוד בעניין אשמח לקבל את דעתך שרון
פרופסור בן יהודה
פונה אליך לברר לגבי הטיפול ההורמונלי והקשר עם גליבק זאת לאור כך שיכול להיות מצב שיחליטו בגלל תוצאת אונקוטיייפ נמוכה י17 לא לתת כימו ולעבור להקרנות וטיפול הורמונלי.
תודה שרון
פרופ' בן יהודה תודה רבה על התשובה המהירה. ובכלל על פועלך בשביל החולים יידעתי בתשובתך את האונקולוגיות ואשמח להתייעץ כשיגיע השלב ההורמונלי.
אני בת 42 חולה בCML כבר 7 שנים בCML ומטופלת בגליבק ברמיסיה מולקולרית. לפני כמה חודשים גיליתי גוש בשד שהתברר כסרטני וגם אובחנתי כנשאית של brca1 אני אחרי ניתוח כריתה ומועמדת לטיפול כימותרפי. האם ידוע על שילוב מחלות כזה והאם כימותרפיה לסרטן השד יכולה לפגוע ברמיסיה המולקולרית שאני מצויה בה?