פרופ' בן יהודה שלום!
הייתי אצלך לחוות דעת שניה, וכתבתי לך פה לא מזמן לגבי לייזר.
במאי 13 אובחנתי עם לימפומה הודג'קין שלב 2. סיימתי טיפולים באוק' 13 כאשר עשיתי 6 מחזורים ואחרי שני מחזורים (פט ראשון) הפט כבר היה נקי.
לאחרונה (לפני כשבועיים) עברתי פט שיצא תקין. הספירות שלי תקינות והבדיקות טובות. אני מעוניינת לעשות קעקוע ועגיל- רציתי לדעת כמה זמן עלי לחכות (כמובן שהכל יעשה באמצעות מחט חדשה וסטרילית).
בנוסף, אני שומעת הרבה תשובות לשאלה כמה זמן עלי להמנע/ להזהר מחשיפה לשמש, אשמח לשמוע אחת ולתמיד- כמה זמן ובאיזה אופן עלי להמנע מהשמש? שוב, אני כבר קצת יותר מחצי שנה אחרי גמר הטיפולים.
אשמח למענה!
תודה רבה,
יובל
את הסיבות לשאלה.. מומלץ להמנע מחשיפה לשמש זמן רב יותר, שכן הסרת השיער בלייזר כשמה כן היא, ולכן אני חוששת ממספר דברים:
הווצרות כוויות/"צלקות" על פני העור, כמו שעלולות להווצר על פני העור מפאת חשיפה לשמש במהלך טיפולים.
סכנה/"טריגר" לממאירות חדשה.
פגיעה בנימי דם (אינני יודעת למה, אבל כתוצאה ממעט חשיפה לשמש, המינימאלית ביותר, במהלך הטיפולים, הופיעו לי מספר נקודות אדומות (בפנים וביד) אשר עולה כי אלו הם נימי דם שהתפוצצו.
ועוד סכנות שאינני מודעת אליהן..
אני צריכה ורוצה מאוד את טיפולי הלייזר, אבל חוששת. אשמח לעזרה או להפנייה לאדם שיכול לעזור בנושא.
תודה רבה פרופסור :-)
טופלתי בABVD ללימפומה הודג'קין שלב 2 (הייתי אצלך בsecond opinion).
6 מחזורים בלי סיבוכים.
אני מעוניינת להתחיל טיפולי השרת שיער בלייזר (לא בכל הגוף, רק מספר איזורים). הייתי שמחה לדעת- האם יש עם הדבר העיה? האם אפשרי?
סיימתי טיפולים בסוף חודש אוקטובר האחרון.
תודה מראש!!