שלום רב, לפני כשנתיים גילו לי הוצ׳קין ובמקביל פפילארי קרצינומה. לאחר פעמים דיסיקציה צווארית בה הוצאו בלוטת התריס ובלוטות לימפה נגועות וניתן לי יוד רדיו אקטיבי והתחלתי בטיפולי abvd , שישה מחזורים שאותם סיימתי בינואר 2013, מאז עשיתי כבר 3 פט סי טי ויש בלוטה צווארית אחת בגודל 2 ס״מ , בצוואר אחורי לארלי מימין , מאז הפט שהיה 5 חודשים לפניו ישנה הגברה קלה בעוצמת הקליטה ( כעת suv max כ- 3.1 לעומת כ- 2.2 בעבר) אך הממצאים היו בלתי ספציפיים ככל הנראה ריאקטיבים בלבד, יתכן על רקע דנטאלי. נרשם לי למעקב. יש לציין שקיימות לי עדין 3 גרורות פפילאריטת במרכז הגרון בגודל של 3.5 מ״מ כל אחת שאחריהן אני עוקבת והן אינן גדלו בשנה האחרונה. כעת אני בהריון, לפני ההריון הגוש הצווארי שהראה קליטה לא ברורה היה בגדר מעקב, כעת שאני בהריון הדילמה היא האם לבצע fna, או ללכת לניתוח- לביופסיה? יש לציין שאני כבר אחרי 2 ניתוחי צוואר, ואין הבחנה חד משמעית שיש שם הוצקין. מה דעתך האם ניתן יהיה להסתפק ב- fna, או שלחלוטין לא ואין ברירה אלא לבצע ביופסיה שתשלול לחלוטין את חזרת ההוצקין.
לתגובתך אודה, אלינור.
שלום רב, ב- 19.3 ביצעתי בדיקת פט סי טי ( מעקב לאחר הלחמה מהוצקין) ב- 5.3 היה לי וסת אחרון, וכעת גיליתי כי אני בהריון. כך שיש סיכוי קטן שאולי ביצעתי את הפט סי טי כשהייתי ביומיים הראשונים של ההריון. האם אני יכולה לשמור על ההריון? או שמע אצטרך להפיל בגלל הקרינה שהעובר נחשף אליה? אשמח לתגובתך.