שלום פרופסור בן יהודה, רציתי לשאול - בעלי גבר בן 44 עם לימפומה פוליקולרית שסיים טיפול כימותרפי ב2013 ומבטרה ב2015 , האם עשויה להיות בעייתיות עם המטען הגנטי המועבר לעובר? העוברים יוצרו ב2016 ואנו עומדים לעשות בהם שימוש באמצעות פונדקאית (לי יש בעיה גניקולוגית ) אנחנו מתכוונים לעשות מי שפיר וצ'יפ גנטי מפאת הגיל שלי , אני בת 40 . היינו אצל רופא פוריות שאמר לנו שאנחנו צריכים לקחת בחשבון שאנחנו מעבירים לעובר מטען גנטי עם סיכון מסויים. זה בילבל אותי כי חשבתי שעבר מספיק זמן מאז הטיפולים והזרע בו נעשה שימוש לא נחשף לחומרים הכימותרפיה. כיצד ניתן ליישב זאת?
פרופסור בן יהודה שלום ושנה טובה
בהמשך להודעתי הקודמת, אודה לתשובתך. האם קיים הבדל בסיכון לפגם בעובר בין אם הושג בהפריית מבחנה באמצעות זרע טרי של בעלי ובין אם אישה נכנסת להריון באופן טבעי. במקרה שלנו הזרע של בעלי נצפה כתקין מבחינת תנועה נפח וכמות בבדיקת מעבדה בביה"ח והצלחנו להפרות 8 ביציות ואנחנו לקראת החזרה. חשוב לי לציין שבעלי 3 שנים אחרי טיפול כימותראפי ושנה אחרי מבטרה. אני שואלת כי קראתי על הנושא בפורום של האגודה ויתכן והמידע קצת בילבל אותי או שלא הבנתי. קרן
פרופסור בן יהודה, שלום, במענה ששלחת לי לא ראיתי תשובה לשאלה לגבי הטיפול האחזקתי: כמה זמן אחרי סיום הטיפול האחזקתי במבטרה אפשר להתעבר?תודה, קרן
פרופסור בן יהודה שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת , רציתי לשאול כמה זמן אחרי המבטרה אפשר להתחיל לנסות להיכנס להריון
תודה, קרן
פרופסור בן יהודה שלום, שלחתי לך מספר שאלות בנוגע לנושא הפוריות ב20/8
אני מאוד אודה לתשובתך, קרן