בוקר טוב פרופסור בן יהודה
סיימתי טיפול של R.C.V.P ' בסוף יולי האחרון, של 6 מחזורים והספירות היו תקינות.. מיום חמישי האחרון יש לי חולשה חזקה שלא עוברת, האם זה יכול להיות כתופעת לוואי של הטיפול שקבלתי, או שמא עלי לידע את הרופא המטפל?
תודה רבה רבה
שלום רב,
1. האם הקיטרודה - אולי יכולה לעזור ב- CLL כמו שעוזרת בהודגקין (הציל בחורה בת 20 מתל השומר שהייתה במצב קשה ואף טיפול לא עזר ).
2. האם תרופת BTK inhibitor הוגשה וועדת סל התרופות 2015 ?
והאם תיכנס לסל ?
3. כנ"ל לגבי תרופות אידלליסיב ??
תודה מחולה CLL
שלום, לפני כ3 שנים עברתי ביופסיה וההבחנה שקיבלתי היתה של CLL. באותו תקופה היו לי בלוטות לימפה מוגדלות רק בצוואר ובסרעפת, לפני כשנה התחילו להופיע לי גם בלוטות לימפה מוגדלות מעל לזרוע, מעל המרפק בשני הידיים ב בהתאמה. השאלה שלי האם יכול להופיע שם בלוטות לימפה בזרועותמCLL?כי הרופא שלי טוען שהוא לא ראה כאלה מקרים, ויש לציין שעדיין לא התחלתי טיפול לCLL. אני מאוד מאוד מודאג, אשמח לקבל את התייחסותך בנושא.
בן 36 עם CLL+אי ספיקת כליות מתונה, קריאטנין 1.5+סובל מדלקת פרקים ופסוריאזיס, סיים לפני כחודשיים וחצי טיפול כימוטרפי, פרוטוקול R.C.V.P. +מבטרה 6 מחזורים.
בשלושהמחזורים אחרונים לא לקחתי פרדינזון באישור הרופא, קרי: לפחות 5 חודשים ללא פרדיזון, בנוסף הופסק וינקריסטין מהמחזור ה3 ואילך, באישור הרופא עקב נימול משמעותי באצבעות בשתי הידיים. כעת, אין נימול באצבעות.
כיום לא נוטל תרופות כלל. בלבדטבליות כורכום של אלטמן 4 גרם ליום+ טבליות פריוויוטי למערכת החיסון, הכל רק כשבועיים.
לפני מספר ימים כשאני קם בבוקר מרגיש חולשה\ כבדות ברגליים(מהברכיים ומטה עד כפות הרגליים מלווה בתחושות של חום לאורך הרגליים וגם קצת תחושה של שריפה ברגליים, בישיבה ובהליכה (בלילה לא מרגיש).
אני מאוד מודאג מה זה יכול להיות, האם קשור לCLLאו לכימו' ומה עליי לעשות?
בדיקות דם תקינות
ספירה 5.000
המוגלובין 13.6
גלוקוז 97
ש/אר הבדיקות תקינות.
תחושת החום בחולשה ברגליים היא כל הזמן
מה עליי לעשות, תודה לתשובתך
בן 36 חולה CLL - עושה פט סיטי , האם בבדיקה הנ"ל , ניתן גם לאתר גידולים אחרים .???
הכונה לא בלוטות לימפה בגוף כי את זה יש הרבה זה מ- CLL לא חכמה )
נגיד סרטן באשכים ?. והאם רואים בדיקה גידולים בשק האשכיים ??.
בעצם אפשר להגיד ,תקני אותי עם אני טועה , בעצם חולי סרטן ( CLLׂׂ
שבמעקבים יכולים לגלות עם חס ושלום סרטן אחר הרבה יותר מהר משאר האוכלסיה (כי שאר האוכלסיה הבריאה לא מאשרים פט סיטי ולכן שמגלים באוכלסיה האחרת זה לפעמים מאוחר מדי .
אודה לתשובתך המנומקת והפורטת
אני חולה CLL כ- 2.5 שנים , וסובל מפסוריאטיק ארטיטיס (פסוראזיס +דלקת פרקים).
בן 36.
סיימתי טיפולי כימוטרפיה לפני כ חודש וחצי
ורוצה להתחיל לאכול בתה או תוספת לאוכל גינגיר טרי על מנת להקל על הדלקת פרקים .
האם מותר ואפשרי על בסיס יומי כמות של 1/2 - 1 כפית ליום.
תודה