אני בת 45, אני לא מרגישה בעיות כלשהן בגוף.
הבירור ההמטולוגי החל כי בשנים האחרונות היו לי 2 ארועים של כאבי בטן חזקים (למשך כחצי שעה) והרופאה שלי מאוד יסודית... בבדיקות שהיו אז היו רמות CPR ו ESR מוגברות שהלכו וירדו אבל בקצב איטי, ועכשיו הן סביב הנורמה (עולה ויורד לסירוגין כך שלפעמים בנורמה ולפעמים קצת מעל)
תוצאות בדיקות שהגיעו כרגע:
FREE LIGHT CH.-KAPA 20.7 (ירידה קלה לעומת שנה שעברה)
FREE LIGHT CH-LAMBDA חזר לתחום הנורמה (22.3)
תודה!
לפני שנה היו לי תוצאות מידי של: FREE LIGHT CH.-KAPA היה 23.1 (ערך נורמלי מקסימלי עומד על 19.40) FREE LIGHT CH-LAMBDA היה 28.1 (ערך נורמלי מקסימלי 26.3) השבוע עשיתי בדיקות דם נוספות נוספות ואלה הערכים שיצאו לא תקינים (לשתי הבדיקות שלמעלה עוד אין תוצאות): C-REACTIVE PROTEIN 0.69 (ערך מקסימלי 0.5) GLOBULIN BETA-2 6.7 (ערך מקסימלי 6.5) GLOBULIN BETA-1, GLOBULIN ALPHA-2, GLOBULIN ALPHA-1, GLOBULIN GAMA תקינים B2 MICROGLOBULIN igM 2.91 (ערך מקסימלי 230) B2 MICROGLOBULIN igG ו- igA תקינים מה זה אומר? מה הסיכוי שיש לי מיאלומה נפוצה (או משהו אחר)?
האם יכול להיות שבכלל אין לי סרטן?התור לרופאה הוא רק באוגוסט.
שלום,אני בת 44, בריאה בד"כ.עקב ESR ו-CRP גבוהים שהיו לי פעם ומאז יורדים בהדרגה ( CRP כבר תקין) הרופאה היסודית שלי שלחה אותי לשלל בדיקות לפני חצי שנה.רק עכשיו ראיתי שהתקבלו תוצאות של אחת מהן שחורגות מהנורמה:FREE LIGHT CH.-KAPA - 23.1FREE LIGHT CH-LAMBDA - 26.1Free Kappa/Free Lamb - 0.82 (זאת כן בטווח הרצוי)
ה ESR כרגע 43 (מעט מעל הנורמה אבל עדיין במגמת ירידה)
אין לי כאבים או בעיות אחרות ראויות לציון.
האם יש חשש למיאלומה או שאין סיבה לחשוש בנתונים אלה?כמובן שאלך לרופא אבל זה ייקח זמן.