בוקר טוב פרופסור וחג שמח
אמא שלי בת 58 לפני 3 חודשים עברה השתלה עצמית
לפני שבועים רופא עשה לה ביופסיה אך לא מהגב אלא מהחזה ואמר שבדיקה יצאה טובה
גם לפי בדיקת דם הוא אמר שהכל בסדר
לפני שבוע וחצי לאמא שלי התחילו כאבי גב שמקרינים לרגל( בעצם עקב כאבים עאלו גילו שלאמא יש את המיאלומה)
יש לנו רופא שבוע הבא ועד אז אני כל כך פוחדת שחס וחלילה ההשתלה לא הצליחה והמחלה חזרה
האם הכאבים בגב התחתון מעידים על החזרת המחלה לעומת הביופסיה? יכול להיות שעדיין נשארו תאים סרטנים שגורמים לכאבים חזקים בגב?
תודה רבה לך וחג שמח?
שלום רב לך פרופסור!
אמא שלי עברה לפני חודש השתלה עצמית
לפני שבועיים ערכים של המוגלובין היו תקינים 10.5 היום כשהיא הגיעה לבדיקות המוגלובין היה 8.7
האם זה נובע מזה שחס וחלילה השתלה לא הצליחה? רופא אמר ששאר הבדיקות תקינות
ממה נובע המוגלובין נמוך ? כבר חודש עבר מהשתלה
רוצה גם לציין שאמא שלי בקושי אוכלת עדיין כי עדיין יש לה קצת בחילות וחוסר תאבון
תודה רבה
בוקר טוב פרופסור!
לאמא שלי גילו בנובמבר מיאלומה, עברה טיפולים קשים , VCD PACE, ו אחרי חצי שנה רופא אמר שעכשיו תעשה השתלה אחרי כל הטיפולים
השאלה היא מה זה השתלת מח עצם ? הרי היא עברה טיפולים כימיוטרפיה חצי שנה והבנתי שהשתלה זה גם כימיוטרפיה ? בשביל מה עושים את ההשתלה?
וגם שאלה ראיתי באינטרנט שאפילו אחרי השתלה ממשיכים לקבל ולקיד ועוד טיפולים ? ומאנשים שמעתי שהיו ברמיסיה 5 שנים בלי תרופות אז ממה זה תלוי אם ממשיכים עם טיפולים או לא?
תודה רבה מראש
אמי אובחנה במיאלומה לפני חודשים
מאז היא עברה טיפולים רבים , בינהינם VDT pace, ועכשיו VCD u ו ולקד
בשבוע אחרון יש לה בצקות ברגלים, היא אמרה את זה לרופא אבל הוא לא יודע למה יש לה את זה . זה מאוד מלחיץ אותי שרופא לא יודע ? ממה יכול לנבוע בצקות ברגלים? גם המוגלובין שלה נמוך 8.6 . בבדיקת מח עצם לפני 3 שבועות רופא אמר שיש שיפור משמעותי . אז אם יש שיפור למה יש את הבצקת והמוגלובין כל כך נמוך? האם זה מסוכן?
תודה רבה ויום טוב!
שלום
אמי אובחנה במיאלומה לפני חודשיים ,טופלה ב VDT PACE , VCD ועכשיו עשו לה אסיפת תאים
במכתב סיכום של הרופא היה כתוב במוח עצם אין תאי פלזמה CLONALY,
עשו לה איסוף תאים שיצא 34 CD, של 1.8 MLN לק"ג.האם זה מספיק להשתלה? היא צריכה לעבור עוד 2 מחזורי VCD ולאחר השתלה.אמא שלי בת 58 , הבנתי שאפילו אחרי השתלה המחלה חוזרת? האם היו מקרים שרפאו את המחלה לחלוטין או שזה מחלת חשוכת מרפא? ראיתי באינרנט שרשום שתוחלת חיים ממוצע 10 שנים? האם זה באמת ככה? האם זה המקסימום שאפשר לחיות עם המחלה הזאת?והאם אני צריכה גם להיבדק כי הבנתי שזו מחלה מופיע במשפחות שמישהו כבר חלה במיאלומה?מצטערת על ריבוי שאלות פשוט באינטרנט כל המידע על מיאלומה ישן מ 2013 מקסימום .תודה רבה רבה לך פרופסור
תודה רבה פרופסור על התשובה
רציתי לשאול רק הרופאים נתנו לאמא שלי פרוטוקול של vdtpace כי אמרו שמצב שלה קשה כי מוח העצם מאוד פגוע,אבל הלב בסדר גם עצמות בct יצא תקין .אז מה זה אומר שמח העצם פגוע ?האם זה אומר שאין סיכוי להצלחה בטיפול?האם ה סופני?אמא שלי נכנסה מאוד לדיכאון אחרי טיפול ראשון בכימיותרפיה..כמה זמן בערך נמשך טיפול vdt pace,אמא שלי עשתה את הטיפול הראשון במשך 4 ימים באשפוז ברצף.ועכשיו אחרי שבוע הפסקה שעדיין לא הספיקה להתאושש וכבר מתחילים בסבב נוסף.האם יש סיכוי שאמא שלי תצליח בטיפול?שהיו מקרים שכבר שום דבר לא עזר???תודה.ף רבה לך
שלום רב!
לפני שבועים אמא שלי בת 58 אושפזה בבית חולים קפלן עקב המוגלובין נמוך וטסיות ירודות +
אחרי כל הבדיקות נאמר לה שיש לה מיאלומה , היו לה כאבי גב נוראים , שבבדיקה CT לא ראו כלום שום שברים
נתנו לה טיפול כימיוטרפי ראשון שנקרא VDT PACE של 4 ימים בבית חולים רצופים 24 שעות. עושים לה זריקוצת בבטן לדילול הדם . כשוחררה הביתה התחילו לה בחילות נוראיות והקאות בלי סוף, שאפילו לשתות היא לא יכולה . פעם ראשונה אני שומעת על טיפול כזה ? האם זה נחשב טיפול אגרסיבי? היא ממש לא מרגישה טוב אחריו. אני לא מוצאת באינטרנט שום מידע על VDTPACE
תודה רבה מראש על עזרה