תודה רבה על תשובתך.
רציתי עוד לשאול לגבי התרופה החדשה גזייבה (אובינוטוזאמב). האם היא יכולה לעזור במקרה שלי?
בתודה מראש
חיה
שלום פרופ' בן יהודה
לפני 4 שנים התגלתה אצלי לימפומה פוליקולרית. טופלתי בכימותרפיה R-CHOP וושנתיים של מבטרה. בסוף 2016 ה-PET SCAN היה תקין לחלוטין. בסוף 2017 עשיתי PET SCAN נוסף והתגלתה חזרה של המחלה עם בלוטות מוגדלות של עד 1 ס"מ בכמה מקומות כצוואר, בית שחי ומפשעות. חזרתי על ה-PET באפריל השנה ווהבלוטות גדלו עד 1.5 ס"מ. המחלה עדיין אינה מופשטת ולא הוצע לי שום טיפול אלא רק מעקב. האם אין מה לעשות בשלב כה מוקדם של חזרת הלימפומה למעט מעקב? האם אין צורך בביופסיה והתחלת טיפול כלשהו, כגון מבטרה? אודה לך מאוד על תשובתך
בכבוד רב
לפני כשבעה חודשים אובחנה אצלי לימפומה פוליקולרית דיפוזית שלב 3. טופלתי במבטרה + R-CHOP. לאחר שלושה טיפולים ב-PET SCAN הייתה תגובה טובה מעל הסרעפת אך מחלה פעילה מתחת לסרעפת. לאחר עוד 3 טיפולים עדיין ישנם שני מוקדים פעילים, אחד במפשעה ואחד במותן הימני. הטיפול שהוצע לי הוא טיפול משמר במבטרה למשך שנתיים. ברצוני לדעתי האם צריך לקחת דגימה כדי לברר שהלימפומה עדיין פוליקולרית ושלא הפכה לאגרסיבית יותר. ואז אולי הטיפול במבטרה לא יועיל. האם צריך לבצע עוד פעם PET SCAN לאחר שלושה חודשים מתחילת הטיפול במבטרה. המבטרה תינתן לי פעם בחודשיים, האם זהו מינון מספיק?
בתודה מראש על תשובתך.