שלום פרופ',
אני חולה במיאלומה נפוצה שחזרה,עברתי טיפולים במס' תרופות שלא הביאו להצלחה מרובה,אולי לירידה ועצירה אך לא הפוגה. בפעם הראשונה קיבלתי וולקייד וביצעתי השתלת מח עצם עצמית,בפעם השניה ניתנו לי תרופות: רבלימיד,קיפרוליס,ודרזלקס. כעת הרופאה מעוניינת לערבב לי את הדרזלקס עם פומלידומיד. התרופה מאוד רעילה והרבה מזהירים אותי ממנה,אפילו דורשת חתימה על טופס ניהול סיכונים,בנוסף יש עוד המון שאני מכיר מהאשפוז יום שקיבלו את הפומלידומיד ונעשו להם סיבוכים נוספים. יש לי עוד המון מחלות ברקע,שאלתי היא האם ניתן לערבב את הדרזלקס עם וולקייד? הלא הוכח כבר בפעם הראשונה שזו התרופה שגופי באמת מגיב אליה הכי טוב.. אם ניתן לחזור אליה בשלב זה, האם תהיה לה השפעה נמוכה יותר הפעם עקב "בזבוז" הזמן שעבר מאז שהמחלה חזרה (2014) וכמות התרופות שמאז קיבלתי? (רוולימיד,קיפרוליס,דרזלקס..)?
אשמח לשמוע את דעתך :-)
שלום,
אבי בן 65 ונמצא כעת במחזור ראשון של טיפול בוולקיד+ציטוקסאן לאחר השנות MM.
לפי מיטב ידיענו צריכים להתקיים 2 תנאים מתוך 4 לתחילת טיפול.התנאי הראשון נמצא כבר לפני תחילת הטיפול (ירידה בהמוגלובין) והשני כנראה היה פגיעה בעצם (ב PET.CT היה רשום נגע ליטי),היום היה אמור לקבל את הטיפול האחרון במחזור הראשון,אך ספירת דם מקדימה הראתה ירידה בהמוגלובין ולכן לא קיבל היום את הטיפול. שאלתי היא: ירידה בהמוגלובין היא סיבה לא לתת טיפול? (הרי אחד מתסמיני המחלה היא ירידה בהמוגלובין המצדיקה טיפול).
תודה.
שלום רב,
אני בן 65 ועברתי ב-2010 השתלת מח עצם עצמית לאחר טיפול בתחילה בתלידומיד שלא עזר,ולאחר מכן בוולקיד וציטוקסאן שבטיפול בהם נראתה תגובה טובה,בשנה האחרונה נראו עליות בערכי החלבון,לשד ובדיקות דם ואכן המחלה חוזרת,הרופאה המטפלת רוצה לשוב ולחזור על אותם תרופות(וולקיד וכו' + ארדייה) ולעבור שוב השתלת מח עצם.אני ממש לא מעוניין לעבור שוב את "מסכת הגהינום" הזאת את הטיפול הביולוגי הזה וכל תהליכי ההשתלה וכל הסבל הכרוך בזה,בעוד שאני רואה כי מאז 2010 חלה התקדמות מחקרית וטיפולית בתרופות מתקדמות יותר עם הצלחות לא קטנות. קראתי על רבלימיד/ קרפילזומיב/ פומלידומיד.תרופות אלה מתאימות להישנות מחלה? מה זה טיפול בקו ראשון/שני? קיימת תרופה שאני יכול לדרוש אותה (אחת מאלה שהזכרתי שהן בסל) שהטיפול בה הוא ללא תהליך שבסופו תהיה השתלה אלא רק טיפול בתרופה וזהו? מה הקריטריונים לטיפול בכל אחת מהתרופות,לגילוי ראשוני/הישנות וכו'? (מצטער על מס' השאלות כי אלו שאלות שהרופא המטפל לא ישב ויסביר לי וכל הספרות לגבי תרופות אלה היא באנגלית)
תודה ושבת שלום