אימי בת 63, מאובחנת עם לימפומה פוליקולרית. אחרי ארבעה טיפולים של בנדמוסטין + מבטרה. עברה פט סיטי (בשל החמרה בסימפטומים, שהתבטאו בעיקר בתשישות וחולשה רבה מאד). ממצאי הפט סיטי מראים כי:
1. אין עדות ללימפומה. הרופא שהיה שבע רצון מהתוצאות ואמר כי היא מגיבה טוב לטיפול החליט כי יש מקום להמשיך לשני טיפולים נוספים (מלכתחילה תוכננה לעבור שישה טיפולים) על מנת להשלים את הסדרה, כדי שנהיה בטוחים לחלוטין. ברצוני לשאול, האם מקובל שבכל מקרה יש לעבור מינימום שישה טיפולים ? האם עדיף להשלים את הסדרה או שיש מקום לשקול, לאור התוצאות, להסתפק בטיפולים שכבר עברה ?
2. יש לציין כי בפט סיטי ראו גם כי הסננה ברטרופריפונאום ובאגן - ממצא שטרם פוענח כי יש להשוות להדמייה טרם תחילת הטיפול. (מדובר באזור שבו התפתחה אצלה הלימפומה). האם תוכלי להסביר מה זה הסננה? האם בשל ממצא זה עדיף להמשיך בטיפולים ?
אודה לתשובתך,
שלום,
אימי בת 63, אובחנה עם לימפומה פוליקולרית (fullicular lymphoma) עם מסות קשרי לימפה בבטן. אמורה לעבור ביופסיה של מח העצם על מנת לקבוע את שלב המחלה. אני מבקשת לשאול מספר שאלות שאני מקווה כי זה המקום המתאים להעלותם:
1. הטיפול המוצע הוא של bendamustin 150mg ל 6 מחזורים ו rituximab - האם זה בד"כ הטיפול המומלץ למחלה מסוג זה ?
2. האם יש נתונים לשיעורי הצלחה לטיפול מסוג זה (אם כי אני מניחה שזה משתנה מאדם לאדם)?
3. צוין בפנינו כי יש תרופה בסל שהינה יעילה באותה מידה, אך היתרון של הבנדמסטין הוא במיעוט תופעות לוואי ואי נשירת שיער. עם זאת קראתי שאחת מתופעות הלוואי שלה היא תסמונת פירוק הגידול - מאחר וממצאי הסיטי של אימי מצביעות על תהליך רקמתי נרחב המערב את כל הרטרופריטונאום והכליות עטופות באופן כמעט מלא עם הידרונפרוזיס בינוני, האם היא בסיכון גבוה יותר ? מה הסיכון לפגיעה בכליות ? יש לציין כי כבר אחרי ביצוע הסיטי החלו לתת לה Alloril למניעה - האם זה מספיק או שיש טיפול נוסף ?
4. האם בדיקת pet עושים רק אחרי טיפול לצורך מעקב או שמומלץ לעשות לפני תחילת הטיפול ?
5. האם יש המלצה לטיפולים אלטרנטביים כלשהם (ואם כן אלו) להקלה בזמן הטיפולים הכימותרפיים ?
6. האם יש המלצה לשינוי תזונה ? סוגי מזונות שרצוי להימנע או לצרוך יותר ?
תודה מראש להתייחסותך,