שלום רב.
אני בן 36. כתמים אדומים שהופיעו לי לפניי שנתיים על העור העלו לאחרונה חשד לאחר ביופסיה כ mf מוקדם. בבדיקה קלינית של רופאת עור בכירה נאמר לי שזה נראה כמו פארפסוריאזיס דיגיטאלית.
ביצעתי בדיקות us לכל בלוטות הלימפה וכן בדיקות גם מקיפות. התוצאות
Us
בטן- תקין
בית שחי-תקין
מפשעות- נכתב זוהו בלוטות משני הצדדים, בלוטה אחת מוגדלת מעט עם מבנה שמור בגודל1.1 סמ.
צוואר- נכתב זוהתה בלוטה תת ליסתית מעט מוגדלת 1.45 סמ בעלת מראה ומבנה שמורים. וכן קשרית הטרוגנית בעלת מבנה שמור בגודל 0.3 ממ.
בדיקות דם- כימיה כללית, נוגדנים, ספירת דם, תאים אדומים, לבנים ועוד: כל המדדים בטווח התקין למעטנוגדני iga שהיו מעט נמוכים מהטווח התחתון (ערך של 50 לעומת 70). תאי דם אדומים בגבול התחתון של טווח הנורמאל (בדכ זו התוצאה אצלי).
התור שלי למרפאת לימפומה בעוד כמעט חודשיים..
האם ממצאי בלוטות הלימפה מעידים על אפשרות של התפתחות המחלה? האם ההגדלה של הבלוטות בטווח הנורמאל? האם ייתכן שזה צירוף מקרים עם החשד לmf, שבמידה וקיים מבחינת העור נמצא בשלב התחלתי או שבהכרח יש קשר.. האם יש קשר לריכוז הנוגדנים הנמוך מהנורמאל?
אציין שיש לי פטרת בציפורניים ברגל ובעת הבדיקה הייתי מעת מצונן עם כאב גרון קל.האם סביר שהשפיעו. כמו כן אין לי כאב כלל במקומות בהם זוהו בלוטות מוגדלות וכן אין בליטה חיצונית נראית לעין או במישוש.
מודאג מאוד וחרד. מתנצל על ריבוי המידע והשאלות.
אודה מאוד לתשובתך.