בהמשך לסעיף 3,
שאלתי, האם יש הבדל, אם קיבלתי את הCLL כתוצאה משימוש בזריקות אנברל
או שקיבלתי את הCLL מסיבה לא ידועה. לעניין שאלת גידולים ממאירים נוספים, כלומר מי שקיבל CLL ללא סיבה ברורה סיכוייו לפתח גידולים נוספים גבוה מ- מי שקיבל CLL כתוצאה משימוש ממושך בתרופות כדוגמת אנברל.
לחדד את השאלה בעצם מי שקיבל ללא סיבה ברורה CLL יש לו סיכוי יותר גבוה לפתח גידולים נוספים, כי גופו פיתח בעצמו גידול CLL .
האם יש צדק ואמת בדברי , מה את אומרת על כך.
תודה על תשובתך .
פרופסור נכבדה שלום
כרגע CLL במעקב בלבד, ללא טיפול כשנה וחצי. שאלותיי כלקמן
1. האם עליי לקבל חיסון עונתי\שפעת חזירים?
2.האם עליי לקבל חיסונים כלשהם?
3.קראתי באינטרנט שלמי שיש CLL יש סיכוי גבוהה יותר מאדם רגיל לחלות בסרטן אחר? ואם כן איזה בדיקות יש לעשות כדי לגלות סוגים אחרים?
4.יש לציין, אני בן 34, קבלתי CLL כנראה כתוצאה משימוש ממושך בזריקות אנברל כנגד דלקת פרקים פסוריאטית
5.האם משום שיש לי CLL + דלקת פרקים פסוריאטית, עליי להבדק בבדיקות נוספות (מעבר לאדם שסובל רק מ - CLL)
תודה רבה על התייחסותך
שמעתי מהמטלוג בכיר, שאולי בקרוב בעוד כמה שנים יהיה תרופה. אך מתשובות שנתת לי בעבר הבנתי שהעתיד קצת רחוק. האם יש צדק בדבריו של ההמטולוג שאמר לי כך?
תודה רבה
שלום.
אני בן 34. לפני 5 חודשים אובחנתי כבחולה בCLL, (אך הבלוטות עצמםהתחילו לגדול לפני כשנה וחצי, כך שיש לי את הCLL כשנה וחצי). ואני כרגע במעקבים, ללא שום כל טיפול
רציתי לשאול, ברשותך, האם יש אפשרות, שלא אצטרך להתחיל טיפול כ10 שנים או יותר, או שמא קיימת גם אפשרות שלא אצטרך טיפול כל חיי? האם זה סביר? האם היו מקרים שאנשים חלו בזה ולא טופלו כל חייהם, או למעלה מעשור? האם ניתן להבריא כיוםמCLL? האם קיימת היום כבר תרופה לזה? (מקריאה באינטרנט רשום שזה כרוני)
לתשובתך אודה
אני מאוד מאוד דואג
רציתי לשאול, ברשותך, האם יש אפשרות, שלא אצטרך להתחיל טיפול כ10 שנים או יותר, או שמא קיימת גם אפשרות שלא אצטרך טיפול כל חיי? האם זה סביר? האם היו מקרים שאנשים חלו בזה ולא טופלו כל חייהם, או למעלה מעשור?
שלום רב
בעלי בן 34 התגלתה אצלו מחלת הCLL. בנתיים הוא רק במעקב, רציתי לשאול האם יש תרופה כיום מוכחת שמרפא את המחלה? הקשבתי להרצאתך ביום העיון בנושא הCLL ולא הזכרת דבר על השתלה, רציתי לשאול האם כיום כבר לא נהוג לבצע השתלה, משום שיש תרופות שמרפאות זאת? והאם ברגע שבעלי יתחיל טיפול, הוא יוכל לחיות שנים רבות (עד גיל הזקנה)?
לפני כחודש הייתי אצלך בפגישת יעוץ, והמלצת לי לשתות תה ירוק (לוקמיה לימפוציטיתCLL), רציתי לדעת, היכן ניתן לרכוש תה ירוק זה, האם בסופר או אך ורק בחנות טבע?