שלום רב,
אחרי 6 טיפולים של בנדמוסטין+מבטרה (בחוג ראשון) שהסתיימו לפני כחודש עברתי אתמול בדיקת אולטרהסאונד והממצאים של הבלוטות בצוואר ובתי השחי נמצאו תקינות לגמרי ובמפשעות נמצאו בלוטות בגודל עד 1.0*3.2 ס"מ אשר חלקן ללא סינוס שומני-וסקולרי מוגדר היטב בתוכן?
בקשתי לוותר על בדיקת הפט סיטי בסוף הטיפולים והעדפתי בדיקת אולטראסאונד כיוון שבבדיקת הפט שעשיתי אחרי 3 טיפולים הממצאים היו תקינים.
הממצא במפשעה נורא מדאיג אותי, האם הממצא במפשעות אומר למעשה שהטיפול לא פעל על כל הבלוטות והמחלה עדיין קיימת ולא נסוגה במלואה?
האם צפוי שאהיה זקוק לסדרת טיפולים נוספת בקרוב?
האם בכל זאת כדאי לעשות פט סיטי?
תודה רבה!
לאחר סיום 6 טיפולים של קוו ראשון בלימפומה פוליקולארית קיימת אפשרות/נהוג לתת טיפול תחזוקתי במבטרה כל חודשיים למשך שנה/שנתיים?
הבנתי שטיפול כזה מאריך כנראה את הזמן עד הישנות אך לא את מועד הטיפול השני וגם לא את תוחלת החיים? מאידך לטיפול כזה יכולות להיות תופעות לוואי של זיהומים.
אודה לך מאוד באם תוכלי להבהיר את השיקולים בביצוע טיפול תחזוקתי במבטרה ואת עמדתך/המלצתך.
האם ההנחיה שלא לקיים יחסי מין במהלך טיפול כימותרפי הוא רק בכדי למנוע אפשרות של הריון או שקיים גם סיכון נוסף בקיום יחסי מין לבן הזוג הבריא? במידה וקיימת הגנה מפני הריון של טבעת/גלולות ואין סיכוי להריון, האם יש סיכון לאחד מבני הזוג בקיום יחסי מין בזמן קבלת טיפול כימותרפי של בן הזוג השני?
שמעתי היום ברדיו ראיון עם מנהל המחלקה האונקולונית בסורוקה (לא זוכר את שמו) ובו סיפר בין השאר (אם הבינותי נכון) שנמצא שרמת ניוטריפלים גבוהה משפרת מאוד את היכולת להתגבר על מחלת סרטן השד.
האם יש ממצאים שגם בלימפומה קיימות תוצאות טובות יותר להתגברות על המחלה כשרמת הניוטרפילים גבוהה? במידה וכך מדוע לא להגדיל את רמת הניטרופילים באמצעות תרופות ובכך לשפר את הסיכוי לריפוי מהמחלה?
3. כאמור עבר חודש מהטיפול הראשון. ניתן לראות נסיגה בגודל הבלןטות אך הזעות הלילה נמשכות וגם עדיין היה המשך ירידה במשקל. האם מזה ניתן להסיק על הקטנת הסכוי לריפוי באמצעות פרטוקול הBR?
בן 57 לאחר טיפול ראשון בלימפומה פוליקולארית בבנדמוסטין + מבטרה.
בדיקות דם אחרי שבוע תקינות, ללא תופעות לוואי משמעותיות.
בבדיקות דם קודם קבלת טיפול שני מתבררת ניותרפיה (בסהכ 400 נתרופתים) הגורר הזרקות טבעגסטרים ודחיית הטיפול בשבוע בהנחה שספירת הדם תהיה תקינה.
שאלות:
1. מה המשמעות של דחיה במועדי הטיפול (לא בהתאם לפרוטוקול) על הריפוי של המחלה?
2. האם עצם התפתחות הניותרפיה כתוצאה מטיפול של BR מלמדת שהלימפומה היא מסוג מסוכן/אגרסיבית יותר? האם זה מצביע על סיכוי נמוך יותר לריפוי באמצעות פרוטקול הBR?
תודה רבה
האם יש סיכון כלשהוא לאנשים בריאים הבאים במגע יום יומי עם חולה המקבל טיפול כימותרפי לדוגמא כתוצאה משימוש בשרותים בהם משתמש חולה המקבל טיפולים כימותרפים?
מה הסיבה לכך שלפני התחלה של טיפול כימותרפי בלימפומה מבקשים להוציא מח עצם?
האם המידע שנקבל מבדיקה זו תסייע במשהוא לאופן וסוג הטיפול?
האם עלולה להיווצר בעיה כלשהיא בעתיד שניתן יהיה להסתייע בבדיקה זו בהמשך הטיפולים?
אני בן 57 ועומד לפני קבלת טיפול כימו ראשון ללימופמה פוליקולארית stage 3 grade 2
האם טיפול ראשון בRCHOP נותן את התוצאות הטובות ביותר בהדברת הלימפומה?
מה היתרונות והחסרונות לטיפול ראשון בלימפומה פוליקולארית בבנדמוסטין+מבטרה לעומת RCHOP?
מתי עדיף להמנע מטיפול ב RCHOP?
1. האם בתחילת טיפול כימותרפי מסוג RCHOP מומלץ בכל מקרה לקבל זריקה נאוליסטים בכל מחזור טיפולי בכדי לסייע בהפחתת הסיכון לפתח זיהומים או לקבל זריקה זו רק במידה ומתברר שתאי הדם הלבנים יורדים מתחת לערך מסוים?
2. האם זריקה זו מסייעת גם להתגבר על תופעות לוואי אחרות של הטיפול הכימותרפי? במידה וכן אילו?
תודה רבה,
אם אפשר שאלת המשך לתשובה:. בלימפומות עם דרגת ממאירות נמוכה אין יתרון ל-PET אלא אם כן חושדים שיש התקדמות של המחלה ללימפומה יותר אגרסיבית.
מהם הממצאים שגילוים/קיומם מביאים לכך שחושדים שיש התקדמות של המחלה ללימפומה יותר אגרסבית ?
אני בן 57 ואובחנה אצלי בביופסיה לימפומה פוליקולרית דרגה 2, satge3.
הגחדול מורכב מתאי הלימפוציט ארים אשר מסתדרים בצורה פוליקולרית. התאים הינם בינוניים וגדולים בעלי גרעון בולט.
החשד ללימפומה שהתברר עלה באקראי מבדיקת CT שבה נמצא לימפאדנופתיה מעל ומתחת לסרעפת עג 23 מ"מ.
HB 12.6, B12 216 , LDH 313,
בשלב זה נאמר שאין התוויה לטיפול אלא להשאר במעקב וביקורת
1. מה הסכנות של איחור במתן טיפול? האם כתוצאה מאיחור בטיפול יכולה להיות התפשטות של המחלה וקושי לנטרל אותה?
2. קראתי שכחלק מהאבחון נדרש לעשות pet CT ': במקרה שלי הסתפקו בCT אולטרסאונד ובדיקות גופניות ודם. . האם בדיקת pet CT איננה עוזרת בכל מקרה , ונדרשת לאבחון של עוצמת המחלה?
3. מה הסיכוי לטעות בפתלוגיה של הביופסיה באיבחון הדרגה של המחלה ? האם רצוי לקחת חו"ד שניה מפתלוג נוסף?