שלום רב,
קראתי על מחקרים (של פרופסור מיכל שוורץ) לפיהם בעיות במערכת החיסון גורמות כנראה גם למחלות ניורולוגיות/ ניווניות ואף ירידה בזכרון בגיל 60 לדוגמא יכולה לנבוע מבעיה במערכת החיסון. בן 61 שלאחרונה סיימתי טיפולים כימותרפים וביולוגים כנגד לימפומה פוליקולארית וגם חש בירידה בזכרון.
האם המערכת החיסונית משתקמת באופן מלא לאחר סיום הטיפולים הכימותרפים? כיצד יודעים שהמערכת החיסונית השתקמה? האם יש דרך לעזור/ להאיץ את שיקום המערכת החיסונית?
תודה רבה.
האם יש תימוכין לכך ששתיית מיץ לימון מדי יום מסייעת להתגבר על לימפומה ומאידך אכילת מתוקים מקשה על ההחלמה?
שלום רב
בן 60 מאובחן לימפומה םוליקולרית. לפני כשנתיים סיימתי טיפולים כימוטרפים וכעת מסיים סט של טיפולי אחזקה במבטרה.
האם קיימת חשיפה לשהות בקרבת נכדה בת שנה שמקבלת חיסונים כמו Mmrv עם נגיף חי מחולש? האם נדרש ומהם אמצעי זהירות שצריך לנקוט?
תודה
בן 60 מאובחן בלימפומה פוליקולרית שקיבל טיפול של בנדומיסטין ועוד 11 טיפולי אחזקה של מבטרה (השנים עשר והאחרון צפוי לקבל בעוד כחודשיים)..
לפני כ3 חודשים הופיעה בעיקר ברגלים ובידיים פריחה עם פצעונים מגרדים שאובחנו אתמול אצל רופע עור כנגעים דמויי עקיצה וגם נלקחה אתמול ביופסה מאחד הפצעונים.
האם ידוע/יכול שהתופעה בעור קשורה בהתעוררות של הלימפומה ?
לאור רגישותי ותגובתיות למבטרה, את טיפולי האחזקה של המבטרה אני מקבל בקצב איטי(120). נראה לי שכשבועיים לאחר טיפול האחזקה במבטרה התופעה בעור מתגברת ולאחר כך שוכחת? האם יכול שהתופעה בעור הינה תופעת לוואי לטיפולי המבטרה ?
1. האם הפרסומים מסיאטל בדבר פריצת הדרך בטיפול בלימפומות רלוונטים ללימפומה פוליקולארית ? מה הסיכוי להדביר את המחלה באמצעות פרי מחקר זה ?
2. מתי להערכתך פרופסור בן יהודה הטיפול החדש יהיה זמין לחולים בכלל ובישראל בפרט?
תודה רבה
תודה רבה,
שאלת הבהרה: בזמן טיפול פעיל לא ילקחו תוספי מזון- האם הכוונה לטיפול כימותרפי או גם בזמן טיפול תחזוקה במבטרה ?
חולה בלימופמה פוליקולרית המטופל בתחזוקה במבטרה כל חודשיים /שלשה.
בנוסף נוטל סטטינים , אקספורג' להורדת לחץ דם ואספירין 100מ"ג
אודה לדעתה של פרופסור בן יהודה:
1. האם ידוע/הוכח שנטילת התוסף קו אנזים מסייעת לחולי סרטן/לימפומה?
2. האם קיימת עבורי בעיה/מניעה בנטילת קו אנזים Q10 שמפיציו טוענים שמסייע לחולי לב וגם לחולי סרטן?
בן 60 אחרי 6 טיפולים בבנדומסטין ולאחר סיום 6 טיפולי אחזקה במבטרה מדי (חודשיים/שלשה).
לאחרונה מופיע אצלי מדי פעם גרד בכפות הרגליים. האם יכול שזה קשור למחלה ולטיפול שאני מקבל ? אין סימנים של חום, ירידה במשקל, גידול של בלוטות.
כיצד מטפלים בזה?
בן 59 שסובל מלימפומה פוליקולרית.
במהלך השנה וחצי האחרונות עברתי 6 טיפולים כימותרפים ועוד 6 מתוך 12 טיפולי אחזקה של מבטרה .
לאחרונה אני סובל לפעמים כשאני קם מהמיטה בבקר אחרי שנת לילה מכאבי בטן משמעותיים בבטן העליונה והדבר חולף בהמשך היום.
האם יכול שיש קשר /תופעת לוואי של טיפולי המבטרה?
מקבל טיפול תחזוקה של מבטרה אחת לחודשיים אחרי שישה טיפולים כימו+ביולוגי בלימפומה פוליקולארית .
האם יכול שירידה בתפקוד המיני היא תופעת לוואי של הטיפולים ו/או של המחלה עצמה?
האם מבחינת הטיפול בלימפומה יש מגבלה בלקיחת תרופות כמו ויאגרה?
הספירות שעשיתי חודשיים אחרי הטיפולים היו תקינות למעט אנמיה קלה ועכשיו לפני טיפול האחזקה של המבטרה השני
1. מה הסיבה להתפתחות ניטרופניה אחרי גמר מחזור טיפולים בלימפומה. על מה זה יכול להעיד וכיצד מטפלים בזה?
2. האם יכול להיות קשר לטיפולי התחזוקה במבטרה והאם נכון להפסיק את טיפול התחזוקה במקרה של ניוטרופניה?.
3. האם יש מצב שנדרש טיפול קבוע/כרוני בניוטרופניה?
בן 58, ביולי האחרון סיימתי 6 מחזורי טיפול בבנדמוסטין + מבטרה כנגד לימפומה פוליקולרית תדרגה 1-2 מצב 3. לפני כחודשיים עברתי טיפול תחזוקה במבטרה.
בשבוע שעבר התגלתה בספירת דם ניוטרפונה 800 וטסיות 120000. כתוצאה מכך נדחה טיפול תחזוקה שני במבטרה ובספירת דם חוזרת שנעשתה אתמול בקופ"ח נקבע ניוטרפוניה 0.3 אני מניח שזה 300, PLT 150 ולמפוציטים 0.6. כמו כן תוצאות של WBC,RBC,HB, HCT נמוכות מהנורמה אבל זה כבר לאורך זמן מאז גמר הטיפולים. בזמן הטיפולים קיבלתי זריקות ניאולסטים כנגד ניטרופניה שהתפתחה בטיפולים.
שאלותי הכלליות:
באם אפשר שאלה פרטית: לצערי רופאי המחלקה של בית החולים בו אני מטופל נמצאים בהשתלמות בחול עד סוף שבוע הבא ואודה מאוד באם תוכלי לענות לי.
האם לאור התוצאות של הנויטרופניה שפרטתי אני צריך לנקוט בצעדים כמו פניה למיון לטיפול דחוף בניוטרופניה? להמנע מחשיפה מול אנשים (עבודה , חברים) ? או ניתן להמתין שבוע בחיים רגילים עד שחוזר הרופא המטפל?
למזלי הרע רופאי המחלקה בבית החולים בו אני מטופל נמצאים בהשתלמות