כרגע זה רק חשד למיאלומה, עדיין לא בטוח (תור להמטולוג החודש בשיבא), לכן יועיל לי לדעת בינתיים אם הכאבים האלה שיש לי כבר שנה בחזה מתאימים להופעת נגע ליטי בצלעות, ככל ידיעתך.
תודה לך.
תוכלי לומר לי האם אופי הכאב אצלי, שהתחיל כבר באוקטובר אשתקד, מתאים להופעת נגעים של מיאלומה בצלעות העליונות?
הכאבים ממוקמים כ8 ס''מ תחת עצם הבריח ומעל לשד, מרגיש כאילו מישהו נתן לי אגרוף לחזה ונשארה מכה יבשה. הם עמומים ובלתי סדירים-עשויים להמשך שעות ולהעלם או ימים ולהעלם. החמרה קלה בכאב לאורך הזמן, ומתעצמים בהרמת עצמים כבדים ועבודה רבה עם היד כגון כתיבה, ציור או הקלדה ובתנוחות שכיבה מסויימות. לעתים רחוקות הכאב מתפשט עד אמצע החזה ועצם הבריח לכמה דקות, לפעמים גם מעט לימין החזה. במישוש-כואב מאוד אך לא נימוש כל ממצא. כך כבר שנה שלמה ללא הפוגה, אך US שעשינו לאיזור ומיפוי עצם כדי לשלול גידול או דלקת בלשד\סחוס חזרה תקינה.
אם אכן היו נגעים ליטיים בצלע לא היו אמורים לראותם במיפוי?
תודה ויום טוב לך
עקב חשד למיאלומה וכאבים כרוניים ממוקדים בחזה ימני כבר שנה שלמה ניתנה לי הפניה לMRI בית חזה.
האם גם בדיקה זו מדגימה היטב נגעים ליטיים בצלעות, או שמא רנטגן רגיל עדיף? מיפוי עצמות וUS לאיזור-תקינים.
לפי כל הנתונים, הUS החוזרים, שני הניקורים, הגדילה והמישוש-לדעתך יש סיבה לחשוד בסוג אחר של גוש? אם כן, איזה ואילו עוד בדיקות כדאי לעשות?
תודה
בהמשך לתשובתך לשאלתי כאן-http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=16&mid=32486
הרי כתבתי בבירור עוד בתחילה שמדובר בגוש שומני שפיר, לכן מוזר לי מה שאמר.
בכל מקרה, בגלל שהגוש אינו הודגם כלל בMRI על אף שמודגם היטב בUS, ובגלל גדילתו המהירה יחסית לליפומה (6 מ''מ בשנה ו4 מ''מ תוך חודש בין שתי בדיקות) כבר שני רופאים ציינו שאולי זו בכלל לא ליפומה, אך לא הרחיבו מעבר.
למה לדעתך לא הודגם הגוש בMRI? האם יכול להיות שאכן מדובר בבלוטת לימפה למרות כל הבדיקות והניקורים או בגוש מסוג אחר (אם כן, איזה)? אילו עוד בדיקות היית ממליצה לעשות לאפיונו (האם CT יעריך אותו טוב יותר?).
מצרפת שני צילומים מהסדרה בה הליפומה הייתה אמורה להראות בסמוך לקפסולה השומנית שהוצמדה לעור מבחוץ (אך כאמור-לא הודגמה כלל).תודה רבה שוב.
ניסיתי להתייעץ בפורום רפואת ילדים הזה שמיד אצרף אליו קישור, לגבי הליפומה בצווארי (כיום מאובחנת כבר שנה, כולל שני ניקורים שפירים) לאחר שנשלחתי לMRI להערכת הגוש ע''י פרופסור מומחה לאא''ג, אך הגוש לא הודגם בו כלל למרבה התמיהה. השאלה ששאלתי אותו-מדוע לא הודגם הגוש השומני גם לאחר הזרקת חומר ניגוד, הקפסולה השומנית שהוצמדה לעור והסליל המגנטי שהורכב על הצוואר.
אך תשובתו התמוהה אף יותר היתה "נראה לי מתאים לפורום המטו-אונקולוגיה..אם הגוש שומני - MRI "רואה" אותו כשומן .... יותר מזה לא בתחום התמחותי ... "...הנה הקישור לשרשור השלם עם כל פירוט הרקע והבדיקות שנעשו-לעיונכם. עם שאלתי קודם ומתחת תשובתו- http://safra.sheba.co.il/Forum/forum_Child_Medicine/342390.htm
כפי שתוכלו לראות מתגובתי אליו, אין לי מושג עד עכשיו מדוע נדמה לו שיש חשד כלשהו למחלה ממארת ובטח המטואונקולוגית בהקשר של הגוש. הרי הוא אובחן כשפיר לחלוטין-נוקר כבר פעמיים (הופקו תאי שומן, דם וקצף בלבד) והודגם ב7 אולטראסאונדים (בכולם הגוש מוגדר היטב וללא זרימה בהיקפו או בתוכו, אך גדל ב4 מילימטר בחודש האחרון מ2 סמ' ל 2.4). כמובן גם מושש פיזית ע''י פרופסור מומחה אא''ג ("נמוש גוש רך מתאים לליפומה קרוב לקו האמצע"). מעולם לא הועלה חשד כלשהו לממאירות הגוש. גם לא לגבי הציסטה באונה השמאלית בבלוטת התריס.אלא אם הוא היה ציני בתשובתו זו (ואם זה אכן המצב זה פסול מאוד), איפה פה משתחל חשש כלשהו לממאירות של הגוש? האם יש משהו שאני מפספסת?
תודה מראש על תשובתכם.