בת 22, לפני שנתיים הייתה ירידה של 15 קילו במשקל והתגלו גם שתי בלוטות אחת בכל פרוטיס שעד היום לא נעלמו ומדי פעם גדלות, כרגע עומדות על כ2 ס''מ כל אחת. CT כל גופי מ2014 היה נקי, הירידה במשקל נבלמה ואין עוד בלוטות בגוף חוץ מהפרוטיס, כן יש חולשה ולפעמים תחושה של התערפלות והתעלפות. לא התאפשרה ביופסיה כי הבלוטות לא נימושות ולבקשתי החלטנו להפסיק מעקב המטולוגי באוקטובר 15 כי לא היו לו תשובות בשבילי ולא היה טעם להמשיך בביקורות.
בשל כמה קריאות של משטחי דם עם לימפוציטים אטיפים המליץ ההמטולוג על הבדיקה (לא אמר לי למה). האם היא תקינה וניתן לשלול כבר המצאות מחלה? על מה שני הערכים המסומנים כגבוהים מעידים?
תודה
בת 22, לפני שנתיים הייתה ירידה של 15 קילו במשקל והתגלו גם שתי בלוטות אחת בכל פרוטיס שעד היום לא נעלמו ומדי פעם גדלות, כרגע עומדות על כ2 ס''מ כל אחת. CT כל גופי מ2014 היה נקי, הירידה במשקל נבלמה ואין עוד בלוטות בגוף חוץ מהפרוטיס, כן יש חולשה. לא התאפשרה ביופסיה כי הבלוטות לא נימושות ולבקשתי החלטנו להפסיק מעקב המטולוגי באוקטובר 15 כי לא היו לו תשובות בשבילי ולא היה טעם להמשיך בביקורות.
האם פולס פוזיטיב (כלומר איתור ריבוי תאים חריג מסוג אחד בלבד בבדיקת הFACTS) אפשרי גם אצל אדם בריא במקרים מסויימים, כמו למשל אדם שסובל מאוד מאלרגיות ואסתמה, או שלא יכול לקרות בשום אופן?
http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=16&mid=42565
כדי שאוכל להחליט אם לבצע את הבדיקה או לוותר עליה. בעיקר מדאיג אותי שייצא לנו פולס פוזיטיב איכשהו וסתם נתבלבל, האם פולס פוזיטיב (כלומר איתור ריבוי תאים חריג מסוג אחד בלבד בבדיקת הFACTS) אפשרי גם אצל אדם בריא במקרים מסויימים?
לאחר שבכמה משטחי דם פריפרי שעשיתי בהמטולוגיה שיבא עד אוקטובר 15 יצאו כ4 פעמים לימפוציטים אטיפייים (עד רמה ++), המליץ ההמטולוג על בדיקת סמני לימפוציטים-מרקרים. לדעתי זה מיותר כי כבר סיכמנו על הפסקת המעקב אלא אם ישתנה משהו והבנתי גם מרופא המשפחה שנותנים את הבדיקה הזו רק לאחר אבחון לימפומה כדי לדעת את סוגה במדוייק. חוץ מזה המעבדה בסדר ואין בלוטות
האם נוכחות לימפוציטים אטיפיים עלולה להצביע על ממאירות כלשהי? האם לימפוצטים אטיפיים מחייבים בירור?
תשובתך:
לימפוציטים אטיפיים זה אומר שמישהו הסתכל במשטח והלימפוציטים שראה היו שונים מהרגיל. לימפוציטים אטיפיים רואים לפעמים גם באנשים בריאים, בזיהומים שונים בעיקר זיהומים ויראליים וגם בלימפומות. אני חושבת שאם את נשארת במעקב המטולוגי כלשהו אפשר לדחות את הבירור של הלימפוציטים אבל אם יש החלטה להפסקת מעקב כדאי שהמטולוג יראה את המשטח בעצמו להבין אם יש חשד ולפי זה להחליט על בדיקת אפיון התאים האלה.
שאלתי החוזרת:
הוא הסתכל בעצמו בפעם האחרונה ואז המליץ, אך לא אמר שמשהו חשוד ולא דיבר איתי כלל, רק כמה התכתבויות די לקוניות במייל שלא הביעו חשש.
המעקב אצלו הופסק, רק US מדי פעם מדגים את הבלוטות עדיין ב 2 ס''מ כל אחת. לפי ההרגשה שלי ממנו הוא לא דואג כלל לגבי ולא חושד בלימפומה עוד מפגישתנו הראשונה.
האם היית ממליצה לבצע את סמני הלימפוציטים למרות שהמעבדה כולל LDH, זרחן, סידן וספירה כולם בנורמה ולמרות שהבלוטות עדיין סטטיות לחלוטין כי עדיין יש סיכוי קטן של לימפומה (כשאין אפשרות לביופסיה ולא נעשתה כזו)? אם כן, אעשה אותה. אני פשוט דואגת שיצא לנו פולס פוזיטיב איכשהו ונתבלבל.
כדי שאוכל להחליט אם לבצע את הבדיקה או לוותר עליה.
ואז המליץ, אך לא אמר שמשהו חשוד.
האם היית ממליצה לבצע את סמני הלימפוציטים למרות שהמעבדה כולל LDH, זרחן, סידן וספירה כולם בנורמה ולמרות שהבלוטות עדיין סטטיות לחלוטין כי עדיין יש סיכוי קטן של לימפומה? אם כן, אעשה אותה.
לפני כשבועיים וחצי. בדיקה נוירולוגית תקינה (אין חסרים תחושתיים, רק כבדות, החזרים גידיים שווים) כולל בדיקת קרקעית עין לשלילת לחץ תוך עיני. הם שללו את הצעתי לעבור הדמיית ראש ושחררו בהמלצה לפגוש נוירולוג (לדעתי יש קשר לבלטי דיסק ידועים בצוואר כי אם זה היה משהו הרסני התופעות לא היו משתנות מדי יום ולעתים מוקלות).
כבר יש תור לנוירולוג וגם EMG ולמרות שהתופעות ממשיכות כשאני כבר חודש ללא התרופה (פחות כבדות, יותר רעד וכאב שמוגבל ליד שמאל בלבד) מעניינות אותי כרגע תוצאות בדיקות הדם, האם החריגה תקינה והאם יש הצדקה לבצע כרגע ציטומטריה?
מודה לך
הבדיקה ניתנה ע''י אלרגולוג (אסתמה אלרגית) והתוצאה היא 1480 (נורמה עד 100).
האם התוצאה גבוהה מאוד באופן חריג או שסבירה לאור העובדה שאני סובלת מאוד מאלרגיות לאורך כל השנה, אף סתום כל היום ללא יכולת להריח ולטעום רוב שעות היום (פלוס דמעת, גירוי באף, אוזניים וגרון, טונות נזלת כל היום וכו') והתקפי אסתמה (אלרגית) עד שלושה ביום אחד, כל יום? והסיבה שנשאל בפורום המטולוגיה-אני גם באמצע בירור המטולוגי בחשש קל מאוד ללימפומה בשל ירידה בלתי רצונית של 16 קילו במשקל (נעצרה כבר חודשים), שתי בלוטות מוגדלות בצוואר שלא נסוגות ואף גדלות מעט מדי פעם, חום וחולשה (עוד לא נעשתה ביופסיה). בספרות הרפואית מתואר שעשוי להיות קשר בין רמות אימונוגלובולין גבוהות וממאירויות המטולוגיות (אגב, יש היפרגלובולינמיה פוליקלונלית 19.1). האם יכול להיות קשר במקרה שלי או שבמקרה של לימפומה מצפים למספרים גבוהים בהרבה?
יום טוב!
מדוע בתהליך לקיחת האנמנזה שואל ההמטולוג על גרד בהקשר לחשד ללימפומה? איך קשור הגרד להמצאות לימפומה?אני במעקב לימפדנופתיה כבר שנה עם ירידה גדולה במשקל שנבלמה פתאום, חולשה וחום מדי פעם. עד כה רק מעקב סונר ללא ביופסיה.יש לי גרד בידיים וברגליים בחודשים האחרונים, לא משהו מטריד מאוד אבל תדיר, ובגירוד שמתי לב שנוצרים בקלות ומיידית סימנים אדומים בולטים מאוד (לא שטפי דם) שנעלמים רק לאחר מספר דקות. בנוסף, קיבלתי צלקת ביד משריטה די פשוטה שקרתה לפני חצי שנה ועד עכשיו יש צלקת בגוון כהה מהעור הסובב אותה, ופצעים שנוצרו מאלרגיה לפני כמה חודשים עדיין נמצאים על פני העור ומגרדים מבלי להעלם.
בשורה השלישית הראשונה מלמעלה-"בשבוע שעבר"=בחודש שעבר.
והשלמה למשפט האחרון-עד כמה הבלוטה המדוברת חשודה? האם כדאי לבצע ביופסיית גליל או רק FNA, והאם במצב הזה לדעתך יש הצדקה לCT כל גופי כפי שההמטולוג הציע?
תודה רבה
אני בת 21, כבר שנה במעקב נגע (ככה''נ ליפומה, גדילה של 5 מילימטר בחצי שנה אחרונה מ2 ל-2.5 סמ') בצוואר ימין עליון וציסטה באונה שמאלית בתירואיד.בשבוע שעבר, כחלק מהמעקב, עשיתי US צוואר רקמות רכות ובו חוץ מהליפומה והציסטה בתירואיד שנשארו ללא שינוי בגודלן, עלה גם הממצא הזה-"בלוטות פרוטיס תקינות. צמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.4 ס''מ עם עיבוי קל של הקורטקס".
מסתבר שמיוני נצפו בלוטות מוגדלות בצוואר ולא בפענוח הUS ולא רופאי המשפחה אמרו לי על כך דבר, ורק עכשיו שמתי לב לכך.
"בלוטת למפה תת לסתית 0.5*2.3 ס''מ מימין ובלוטה נוספת משמאל 0.6*1.6 ס''מ. מבנה ווסקולריזציה תקינים".
מה שעוד מעניין הוא שהUS הנוכחי נעשה בדיוק אחרי יומיים טיפול של סטרואידים לווריד עקב מה שהיה כנראה התקף אסתמה (סה''כ מנה בכל יום), כך שהבלוטה עוד הייתה אמורה להצטמק לאחריו ואולי הייתה גדולה יותר לפני הסטרואידים.לא היו כל זיהומים או מחלות חום בחודשים האחרונים ובטח מאז הופעת הקשריות המדוברות, גם לא בשיניים או בשום מקום אחר.
היום חזרנו על הבדיקה, בהנחיית המטולוג (בדיוק חודש לאחר הUS בו תוארה בלוטה 1.4 ס''מ עם קורטקס מעובה), ואכן הבלוטה גדלה-"בקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.5 ס''מ עם עיבוי של הקורטקס. ישנה גדילה מהבדיקה הקודמת, יש לשקול FNA". האם זה לא חריג ביותר שבלוטה בריאה תתנהג כך ועוד אחרי סטרואיד סיסטמי? עד כמה היא ?