פרופסור יקרה שלום רב ומועדים לשמחה!
מקווה שאני לא מטריד, שאלתי אותך כבר בקשר לעניין הזה אבל הוא נמשך כבר חודשיים לאחר הטיפול האחרון בתחילת אוגוסט ועברתי בינתיים בדיקת מוח עצם.מוח העצם נמצא נקי מהמחלה או מSLL. האמוגלובין מתחיל לעלות 12.5 חזרה,כדוריות אדומות 4.3 וטסיות תקינות. בדיקות הכימיה טובות אבל הנויטרופוניה נמשכת כרגע 1.3 WBC ו 600 נויטרופילים.לטבע-גסטרים אני רגיש (חום גבוה,פריחה) ואתחיל כעת עם נופוגן כדי לנסות. במוח העצם ניכר לדבריהם דיכוי בולט בייצור נויטרופילים Maturation arrest .
מה דעתך? אני חרד שזה יותר מידי זמן והמצב של מוח עצם לא הפיך??!!האם נתקלת בזה בעבר? (חודשיים של דיכוי) ואיך זה אם בכלל מסתדר בסוף??חבל כי לטיפול השישי והאחרון הגעתי עם ספירות נהדרות...מקווה שטיפול אחד יותר מידי לא קילקל לי את ההחלמה האפשרית...יש משהו שהיית עושה אחרת? או שזה עניין של זמן?
המון תודה מראש שוב
רן וישקו
ד"ר שוב שלום ושנה טובה!
כתבתי לך מספר פעמים בהקשר למחלתי וגם ביקרתיך בהדסה עם אחותי. אני חודש וחצי + אחרי הטיפול האחרון שלי ב CLL עם FCR והספירות שלי נמוכות. בנוסף סבלתי מחום שהלך ובא,פריחות דמויי עקיצות,גרד ושילשולים. כרגע אני מקבל פרדניזון 40 מ"ג ביום המצב הגופני לא רע כלל והחום נעלם. הספירה שלי היא 1.7 WBC ונויטרופילים 1.1 ,המוגלובין 11.2 , טרומבוציטים 167 היא אמנם עולה אבל ממש לאט.הרופא החליט על בדיקת מח עצם מחשש שהוא אולי לא רק מדוכא לאורך זמן קצת ארוך מהרגיל (כמו שקורא לעיתים) אלא שיש לו התעסקות עם המחלה CLL/SLL והוא לא נקי (מה שגורם לי לחשש כבד האמת...) למרות שהוא חושב שזה לא המצב הוא מעדיף בירור, וכן סיטי צוואר עד מפשעה לבדוק את הבלוטות ואפשרות לזיהום היכן שהוא?!
רציתי לדעת מה דעתך? זה מה שנכון לעשות והאם אני צריך לחשוש באמת מנוכחות חוזרת ומפריעה של המחלה במוח העצם כה מוקדם?? או שמדובר גם לדעתך בהתאוששות איטית שלו מדיכוי (סבלתי מנויטרופוניה הרבה לאורך התהליך ואושפזתי 3 פעמים)
רן
ד"ר שלום
שמי רן וכתבתי לך לאחרונה מס' פעמים. לדאבוני חודש לאחר הטיפול האחרון התחלתי להרגיש מוזר. בבדיקות היום התברר ששוב יש לי ספירה נמוכה מאוד
WBC 1600 עם 800 ניוטרופילים (50%) נתנו לי שוב 5 זריקות כמו בפעם קודמת ויש לי חום קל אחרי הראשונה שלדאבוני תמיד מתפתח ועולה עד אישפוז מחשש לדלקת.
מקווה שהפעם יהיה שונה. כמו כן אני סובל מאלרגיה כלשהי לעקיצות יתושים או מסיבה אחרת (מחר אעשה ביופסיה) שגורמת לאודם נפיחות וגירוד באיזור הפגוע עד שאחרי מס' ימים זה חולף רק כדי להופיע במקום אחר למרות שאני מאוד נזהר בעת השינה מיתושים.קיבלתי מוקסיפן ל 7 ימים למניעת דלקת חמורה בינתיים.
האם נויטרופוניה חודש או יותר אחרי טיפולים שכיחה?זה מאוד מדאיג אותי... מה את חושבת על האלרגיה? האם נתקלת בזה? אני יודע ש CLL יודע לעשות את התופעה הזו אבל כרגע מצב המחלה והספירות אחרי הכימו הוא נמוך מאוד ולכן זה מטריד אותי....
המון תודה מראש!
דוקטור שלום רב,
שמי רן ואני בן 47. סיימתי שישה חודשים של טיפול FCR עם תוצאות מעודדות מאוד בדם והבלוטות.לאחר בטיפול השישי התפתח אצלי חום שנמשך כבר כשבוע. לאחר אישפוז קצר ובדיקות דם שונות לספירות וזיהומים כלשהם הוחלט לשחרר אותי ללא טיפול אנטיביוטי. הוחלט שאין לי נויטרופניה עמוקה מספיק (1300)שנמצאת בעלייה ושיתכן שמדובר בוירוס או בתגובה מאוחרת של הגוף לטבע-גסטרים 0.5 שקיבלתי ושהגוף יתגבר לבד. עליי לציין שאני סובל מפריחה אדומה שזוהתה ע"י רופא ממחלקת עור,רופאה ממחלקת מחלות זיהומיות וגם ע"י הרופא האימטולוג שמטפל בי כוירוס או פטרת כלשהיא והוחלט כי היא אינה הסיבה לחום ותחלוף לדבריהם תוך 6-8 שבועות (נצפתה ע"י רופא העור בעבר). מאחר שלא קיבלתי אנטיביוטיקה והחום לא נעלם כבר כשבוע אני חרד ורציתי לשמוע את דעתך...אני מתחיל את היום עם חום נמוך או בכלל לא ובערב יכול להגיע ל 38.5 . בטיפולים קודמים סבלתי מחום 3 פעמים וטופלתי באנטיביוטיקה רחבת טווח וחזרתי הביתה אדם חדש ומוכן לטיפול הבא והפעם לא...מאוד התאכזבתי מפני קיוויתי לחזור לשיגרה...וחרד שמשהו השתשבש במערכת החיסון שלי.
אגב פגשתי אותך עם אחותי בבית החולים בשעת ערב מאוחרת ועודדת אותי מאוד (סיפרתי לך על מחלתו של אבי ז"ל שנפטר) יצאתי ממך מחוזק ומלא הערכה.
מצפה לתשובתך והמון תודה מראש!
פרופסור שוב שלום,
לאחר 2 זריקות של טבעגסטרים לא היה שינוי בספירה שלי. אחרי נסיגה בגודל של בלוטות הלימפה ישנה שוב גדילה קלה (רכה) של בלוטה בבית השחי.הרופא נתן לי עוד 3 זריקות ודחה את הטיפול שוב תוך הבעת חשש מסויים מכישלון הטיפול ב FCR. האם את חושבת שבשלב זה עם ספירה נמוכה של של 1.9 לימפוציטים,המוגלובין 11.5 ונויטרופילים 0.7 אפשר לחשוש שהטיפול ב FCR נכשל וכדאי לחשוב על אלטרנטיבה? או שמוקדם מידי להניח זאת אחרי שני טיפולים?
שוב המון תודה מראש,
רן.
אני מקבל טיפול FCR ל CLL וסיימתי שניים. 8 ימים לפני הטיפול השלישי היתההספירה הלבנה שלי 4000 עם 2000 נויטרופונים והמוגלובין 12.1. ביום הטיפול היתה פתאום ירידה חדה בספירה הלבנה ל 1800 עם 700 נויטרופונים והמוגלובין 11.3. החליטו שאקבל 2 זריקות "טבעגסטרים" ואחזור כעבור יומיים לטיפול כשאתחזק. האם יכולה להיות ירידה כזו פתאומית חודש אחרי הטיפול השני בשל תגובה מאוחרת\נוספת של הגוף לפלודורבין (כפי שטען הרופא)? אחרי ש 8 ימים קודם הספירה היתה יציבה יחסית? האם נתקלת בזה במהלך השנים ואכן מה שהוחלט ע"י הרופא נכון לי?
תודה רבה מראש