שלום רב
לימפומה dlbcl שהגיבה חלקית לאר-צופ, ואחר כך , לא היתה תגובה לטיפול הצלה, ki67 20%, מה עושים? יש סיכוי לריפוי? מה עם תרופות אימונוביולוגיות?
משתגעים מדאגה!!!!
תודה
שלום רב,
מה הכוונה לימפומה חדשה?, יש אבחנה ל- dlbcl ,כפי שהסברתי לפני 10 שנים היתה לי לימפומה פוליקולר ללא שום טיפול.
אשמח להבהרה
בבדיקת ביופסיה שהצביעה על dlbcl, בין היתר היה כתוב ki67- 25% מה זה אומר האחוזים האלה, על מה זה מצביע ?
שלום פרופ׳ יקרה
כתבתי לך לפני יומיים בנוגע לנ״ל , ואני רוצה להיות יותר ברור אני אחרי טיפולי אר-צ׳ופ , שכמעט נסוגה המחלה לחלוטין, אך נשארה בלוטה בצוואר, ולכן ניתן לי טיפול הצלה, שעדיין השאיר את הבלוטה, כרגע אני על בנדומסטין, האם אני יכול להחלים? אני מאד מותש מהסיפור ורוצה לראות כבר את הסוף.. אני מרגיש שהבלוטה קטנה , (רק אתמול התחלתי את הבנדמוסטין)
תודה לך , עושה עבודת קודש למען החולים ובני המשפחה
אבנר
שלום לפונים
אנא מי שעבר לימפומה נון הודג׳קין שהיתה עמידה , ולבסוף החלימו, אודה על התמיכה.
חולה בלימפומה בי סל, שעומד לקבל 6 טיפולי בנדמוסטין, האם הטיפול הזה יכול להביא ריפוי מלא של המחלה ? נשארה בלוטה בצוואר שהיתה עמידה לטיפולים אחרים
מהי דעתך על טיפול בהיפרתרמיה בנוסף לטיפול הקונבנציונלי בלימפומה מסוג בי סל
לפי מה קובעים את מספר ההקרנות? בתחילה בבדיקת הרופא לפני הסימולציה הוא אמר 10 ולאחר מכן 8 , שאלתי- האם מספר מועט יותר אומר משהו? והאם גודל הבלוטה משנה, כיון שהבלוטה אצלי מאד גדולה
נקבעו לי 8 הקרנות להלוטת לימפה נפוחה בצוואר, שאלתי תוך כמה זמן ניתן להבחין
בירידה של הנפיחות?
שלום לך דינהירו
תוכלי ליצור עימי קשר rachel0250@walla.com
בטוחני, שכל הפונים לעצה ולמענה בפורום זה , הינם תמימי דעים שאכן פרופ׳ בן יהודה מהווה דוגמא ומופת , תמיד נכונה לענות לייעץ, להרגיע כשצריך ולתת תקווה,ועל כך אנו מודים לה מקרב לב ובהערכה רבה.
תודה רבה רבה
שלום רב וחג שמח
האם את מותר לחולה לימפומה dlbcl לקחת את השרביטן המצוי, ?
עדיין בטיפולים.
תודה רבה
האם הפרוגנוזה למי שחלה בנ״ל , ונשארו שאריות מחלה לאחר r-chop ,ומקבל טיפול קו שני הם פחות טובים? בעלי קיבל טיפול בדיהפ ומדדי הכליות עלו, זה אומר שיהיה לו קשה יותר לעמוד בהשתלה?
אנחנו מאד מודאגים , בבקשה תשובתך המהירה
בעלי קיבל את הטיפול הנ״ל למשך 24 שעות, ואח״כ ציטרבין ל-3 שעות, בבוקר שלמחרת פיתח קוצר נשימה די כבד, וכן עלו מדדי תיפקודי הכיליה, כמובן שטופל בהתאם, ( עדיין מאושפז) 1 .האם זו תופעה ידועה?
2. המנה השנייה של ציטרבין מעוכבת עקב קוצר הנשימה, האם לא פוגע ביעילות הטיפול?
3. מועמד להשתלה עצמית, מאד מודאגת ומוטרדת, מהטיפול של ההשתלה, זה לא מאד מסוכן לגבר בן 60+?
שלום פרופ׳
האם Ldh גבוה הוא סמן של לימפומה, לבעלי יש לימפומה לפני 3 שבועות היה מעל 700, לאחר טיפול Rice היום חזרה תשובה ל408 האם זה אינדיקטור שאומר משהו?
שלום לך,
הם מומלץ לקבל חיסון לשפעת לחולה לימפומה בי סל, במהלך טיפולים?
שלום רב פרופ׳ בן יהודה
בעלי אמור לקבל טיפול רייס שני ב 18:9 , מאחר והיה נויטרופני ומאושפז (רק היום השתחרר) קיבל טזוצין עקב אי קולי.
שאלה 1. הרופא רוצה לדחות בכמה ימים את הטיפול בגלל האשפוז לתת לו קצת להתאושש, האם הדחייה לא תפגע באפקטיביות הטיפול?
2 .האם מותר לקבל טיפול רייס כאשר עדיין מקבל אנטיביוטיקה(השתחרר עם הוראה ל8 ימים של זינט )