יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
טרנספרין נמוך
2021יהלום
26/11/23 | 09:57
שלום , בת 51 עם לימפומה פוליקולרית שמתבטאת בדם עם לימפוציטים גבוהים מהנורמה ומעורבת מח עצם 60% , לדברי ההמטולוג הערכים "קל ומתון" בשנה האחרונה היה לי המגלובין ופריטין נמוך ולקחתי ברזל. שההמוגלובין עלה ר. משפחה אמר לי להפסיק והפסקתי לחודשיים. בבדיקה האחרונה שעשה לי ההמטולוג בבי"ח לאנמיה, יצאו הערכים הללו : transfferin saturation 12% (ערכים נכונים 20-50) ferritin 11.7 ( 11-233) iron blood 58 (60-170) transferrin 346 (200-360) hgb 12.63 (11.7-15.7) הרופא אמר לי שעליי להמשיך לקחת ברזל. שאלתי אותו אם האנמיה קשורה לפוליקולרית אמר שלא. ממה שקראתי באינטרנט טרנספרין באחוזים שהתוצאה נמוכה היא לא מצביע על אנמיה אלא על בעיות אחרות ????? כי אני רואה שהטרנספרין הרגיל כן בגדר הנורמה. לכן אינני מבינה לפי מה נקבע שאני אנמית כמו כן ביקש לעשות קולונוסקופיה. עליי לציין שאני עדיין מקבלת מחזור עם דימומים דיי כבדים מאוד מטריד אותי התוצאות- האם באמת האנמיה לא קשורה לפוליקולרית? , לוקחת כעת ברזל ספא טון בנוזל האם זה מספיק? אודה לתשובתך
הוסף תגובה
2021יהלום
26/11/23 | 09:57
בלוטה זזה בעורף
2021יהלום
17/10/23 | 21:23
שלום רב, בת 51 עם לימפומה פוליקולרית בדם ובמח עצם ללא טיפול רק מעקב מזה שנתיים. היום היו לי כאבים בצוואר שמיששתי את העורף הרגשתי מעין בלוטה קטנה זזה בעורף באזור מעל הצוואר צד שמאל. לפעמים אני מרגישה גם כאב באזור. האם באזור זה יש לימפה? האם יכול להיות שהלימפומה מתפזרת בגוף והגיעה כבר לצוואר ? תודה
הוסף תגובה
2021יהלום
17/10/23 | 21:23
לכל באי הפורום ובני משפחותיכם
2021יהלום
14/09/23 | 11:40
שנה טובה מתוקה ובריאה לכולם ולך פרופ' בן יהודה תודה על הכל , לא מובן מאליו.
הוסף תגובה
2021יהלום
14/09/23 | 11:40
לימפומה פוליקולרית וכאבי גב תחתון
2021יהלום
03/09/23 | 17:49
תודה
הוסף תגובה
2021יהלום
03/09/23 | 17:49
לימפומה פוליקולרית וכאבי גב תחתון
2021יהלום
03/09/23 | 12:33
שלום, אני בת 51 עם פוליקולרית במעקב בלבד מעורבת מח עצם. התגלתה לפני שנתיים עקב ספירת דם עם לימפוציטים גבוהים בחצי שנה אחרונה יש לי כאבי גב תחתון שבאין וחולפים. הייתי אצל ההמטולוג שבדק ואמר שמעורבות עצמות במחלה זו היא נדירה ולא נתן לעשות בדיקת פט סיטי חוזרת (אחרונה ויחידה מלפני שנתיים) הוא אמר כמה שפחות קרינה. בודק אותי לפי בדיקת דם ופיסית. שלח לאורטופד, האורטופד טוען שזה מהפיברומיאלגיה שממנה אני סובלת 20 שנה. שלח לרנטגן אגן תחתון ועמוד שדרה. עליי לציין כי עיקר הכאב הינו באזור שלקחו ממני את בדיקת מח העצם ממש מעל הישבן. את הרנטגן לא עשיתי עדיין , האם הרנטגן יכול להראות אם חלילה יש מעורבות מחלה בעצמות? האם באמת זה כזה נדיר מעורבות עצמות במקרה כמו שלי? באופן כללי אני בן אדם מתוח ומאז גילוי המחילה אפילו יותר. מצד אחד לא רוצה יותר מידיי בדיקות עם קרינה אבל מצד שני החשש שמא משהו יתפספס.ולצערי כל כאב אצלי משליחים על הפיברו. האם כאב בא והולך הינו מחשיד למשהו שקשור ללימפומה?
הוסף תגובה
2021יהלום
03/09/23 | 12:33
לימפומה פוליקולרית
2021יהלום
11/08/23 | 22:36
שלום, הנני בת 51 עם לימפומה פוליקולרית בדם (מתבטא בליקויציטים מרובים) ובמח העצם, ללא טיפול בכלל רק מעקב מזה שנתיים. בשנה האחרונה יש לי בעיה בעיניים שעלה לי המספר של ראיה מקרוב ועכשיו אני מרגישה שגם הראיה למרחוק קצת בעייתית (רואה את התרגום מטושטש) האם יכול להיות שהבעיה נובעת מהלימפומה? האם חוץ מבדיקה אצל אופטיקאי כדאי ללכת לרופא עיניים?
הוסף תגובה
2021יהלום
11/08/23 | 22:36
פוליקולרית ורגישות לתרופות
2021יהלום
21/06/23 | 18:17
תודה רבה. אנסה להתגבר על הקשיים ולבצע את הבדיקה
הוסף תגובה
2021יהלום
21/06/23 | 18:17
פוליקולרית ורגישות לתרופות
2021יהלום
20/06/23 | 10:36
בת 50. לפני שנתיים התגלתה לימפומה פוליקולרית עם מעורבות מח עצם ובדם. אני כרגע רק בעקב ללא טיפול ולא קיבלתי טיפול . בתקופה האחרונה כל כדור שאני מקבלת יש לי תופעות לוואי מאוד מוזרות ואפילו קשות. לדוגמא: הייתי צריכה לעשות קולונוסקופיה בשל כאבי בטן חוזרים לקחתי 2 כדורי לקסעדין ושתיתי 6 כוסות לפחות ובלילה התייבשתי מאוד ברמה שכל הגוף כאב. העיניים התייבשו עד נפיחות קמתי ושתיתי עוד איזה 10 כוסות. מאוד פחדתי להמשיך את תהליך ההתנקות וביטלתי את הבדיקה יום לפני. יש לי חוסר ברזל. שלוקחת ברזל התגובה של הגוף שלי ממש משונה אם זה נזלת אלרגית. כאבי בטן קשים וכו האם זה אופייני ללימפומה במצב כמו שלי.? אני חייבת כבר להשלים את הקולונוסקופיה ולא יודעת מה לעשות? אודה לתשובתך
הוסף תגובה
2021יהלום
20/06/23 | 10:36
לימפומה פוליקולרית
2021יהלום
04/06/23 | 12:13
שלום פרופ' בן יהודה אני עם לימפומה פוליקולרית במח עצם במעקב בלבד המתבטאת בדם בלימפוציטוזיס לאחרונה יצאו תוצאות של ספירת דם שאני אנמית. ההמטולוג אמר לי שאני אנמית מחוסר ברזל (פריטין 7.8) ועליי לקחת תוסף ברזל. לקחתי כמה תוספים שעשו לי כאבי בטן. לכן קניתי תוסף אחר שנקרה פארוס מכיל ברזל. חומצה פולית וסרין. אינני יודעת מה זה סרין והאם אני יכולה לקחת את התוסף הזה אם יש לי לימפומה פוליקולרית? שחלילה לא יגרום לי לבעיות. תודה
הוסף תגובה
2021יהלום
04/06/23 | 12:13
נפיחות בירך פנימית
2021יהלום
26/05/23 | 15:29
שלום בת 50 עם לימפומה פוליקולרית מעורבת מח עצם ללא טיפול שנתיים במעקב. בחודש האחרון מרגישה ורואה מעין נפיחות בירך הפנימית אזור שקרוב למפשעות (מרגישה בעיקר משהו מציק במפגש בין שני הירכיים) , לציין כי חודשיים לפני החלו לי מעין כאבי שרירים באזור עברו אחרי יומיים הייתי אצל רופאת משפחה שאמרה שנראה מקור שרירי ולא חלילה פקקת אבל אז לא היה ממש נפוח אלא יותר כאב. האם יכול להיות לימפה נפוחה באזור? או חלילה פקקת?
הוסף תגובה
2021יהלום
26/05/23 | 15:29
בדיקת המוגלובין
2021יהלום
17/04/23 | 14:05
שלום, אני בת 50 עם לימפומה פוליקולרית מעורבת מח עצם 60% רק במעקב, לא קיבלתי שום טיפול כי בדיקות הדם שלי יציבות. בחצי השנה האחרונה שאני עושה בדיקת ספירת דם בקופת חולים מופיע לי אנמיה hb 11.8 ולעומת זה שאני עושה במסגרת המעקב בבית החולים (יצא שאפילו עשיתי באותו שבוע) אין לי אנמיה והhgb הינו 12.5 ונמצא בתחום. איך זה יכול להיות שבמעבדה אחת אני מעט אנמית ובשניה לא? (בשל אנמיה זו וכאבי בטן שאני סובלת נשלחתי לעשות ברור של קולונוסקופיה. )
הוסף תגובה
2021יהלום
17/04/23 | 14:05
לימפומה פוליקולרית
2021יהלום
09/03/23 | 08:58
תודה על המענה. איזה סוג של הדמיה? פטסיטי?
הוסף תגובה
2021יהלום
09/03/23 | 08:58
לימפומה פוליקולרית
2021יהלום
07/03/23 | 15:59
שלום בת 50 לימפומה פוליקולרית מעורבת מח עצם 60%, שנתיים ללא טיפול רק מעקב. ברקע פיברומיאלגיה מזה 20 שנה ימים אחרונים סובלת מאוד מכאבים בשרירים ובעצמות , במיוחד בצידי האגן (ופתאום חזר הכאב באזור שלקחו ממני את בדיקת מח העצם) הייתי לפני חודש אצל ההמטולוג שלא ראה החמרה בבדיקות הדם. האם לימפומה פוליקולרית גורמת לכאבים בגוף? או לחשוד בפיברומיאלגיה? תודה
הוסף תגובה
2021יהלום
07/03/23 | 15:59
תודה רבה
2021יהלום
05/01/23 | 08:12
הוסף תגובה
2021יהלום
05/01/23 | 08:12
לימפומה פוליקולרית וכאבי גרון- תיקון
2021יהלום
03/01/23 | 17:51
רופא א.א.ג המליץ על סיטי לבלוטה ולא פט כפי שכתבתי.
הוסף תגובה
2021יהלום
03/01/23 | 17:51
לימפומה פוליקולרית וכאבי גרון
2021יהלום
03/01/23 | 17:08
שלום פרופ' בן יהודה, אני בת 50 עם לימפומה פוליקולרית מעורבת מח עצם ללא טיפול (התגלתה לפני שנה וחצי) בארבה ימים אחרונים כאב גרון בצד שמאל אתמול התנפח לי בלוטת רוק מתחת ללשון והבוקר ירדה, עדיין כאב בגרון שאוכלת או בולעת רוק. הייתי אצל רופא א.א.ג נתן לי אוגמנטין והמליץ על פט סיטי באם זה חוזר. האם יכול להיות שזה בכלל מהלימפומה? האם כדאי לחזור להמטולוג שלי ( שהייתי אצלו לפני שבועיים והוא ממשיך במעקב)
הוסף תגובה
2021יהלום
03/01/23 | 17:08
לימפומה פוליקולרית
2021יהלום
19/12/22 | 08:12
תודה רבה
הוסף תגובה
2021יהלום
19/12/22 | 08:12
לימפומה פוליקולרית
2021יהלום
18/12/22 | 20:20
שלום פרופ' בן יהודה בת 50 עם לימפומה פוליקולרית מעורבת מח עצם ללא טיפול רק במעקב כשנה וחצי בפט סיטי מלפני שנה וחצי ישנה הסננה מזנטריאלית ורטרופריטונאלית. בחודשים האחרונים מרגישה שכל מה שאוכלת מתנפחת לי הבטן עם ריבוי גזים. מרגישה צד שמאל בבטן בקו המותן יותר נפוח הרופא שמטפל בי שלח אותי קןדם לקולונוסקופיה הוא לא בטוח שזה מהלימפומה אבל רוצה לוודא לפני שיעשה לי צילומים בשל ריבוי הקרינה. האם לימפה בבטן אכן גורמת לנפיחות וריבוי גזים? האם בקולונוסקופיה בכלל רואים לימפה נפוחה או שרק הרופא רוצה לשלול דברים אחרים לפני שמחפש שם לימפה שגדלה. אודה לתשובתך
הוסף תגובה
2021יהלום
18/12/22 | 20:20
תודה רבה
2021יהלום
25/04/22 | 13:09
הוסף תגובה
2021יהלום
25/04/22 | 13:09
פריחה בפי הטבעת
2021יהלום
24/04/22 | 19:50
שלום רב, בת 50 עם לימפומה פוליקולרית. ביומיים האחרונים החל לי גרד בפי הטבעת שהתפתח לפריחה מסביב לאזור (עליי לציין שאני גם במחזור). הפריחה אדומה ושורפת. האם זה אופייני ללימפומה? או לא קשור ? עליי לציין כי אני שנים משתמשת באותו סוג תחבושות
הוסף תגובה
2021יהלום
24/04/22 | 19:50
1
2
3
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה