פרופסור תודה רבה על אופרטיביות,
שתי שאלות אחרונות ואני מבטיח לא להטריד אותך יותר בנידון.
1. האם אחרי טיפול ב-RCD כמה שידרש ניתן יהיה לחזור ולהמשיך בטיפול המקובל וסטנדרטי הנחשב למדד זהב (FCR)?
2. וכן, האם עם RCD ניתן להשיג הפוגות ארוכות כמו עם FCR? אפילו ציינת בעבר שעם FCR יש מקרים שהמחלה לא חוזרים שנים רבות ואף נרפאת.
אודה מאוד על התשובה
פרופסור שלום,
האם אחרי טיפול RCD ניתן להמשיך בטיפול המקובל וסטנדרטי (FCR)? מה שמתריד אותי זה הפסקת הטיפול המקובל. הרי ידוע שפלודרבין הינה תרופה הקריטית בטיפול ב-CLL ו-FCR הינומדד הזהב בטיפול במחלה.
אודה מאוד על תשובה...
פרופסור היקרה, שלום רב שוב,
האם מקובל אחרי שני קורסים של FCR (שהצליחו) לשנות את הפרוטוקולים ל-RCD? מבדיקת לשד עצם התברר ( Pure red cell aplasia) ועקב כך יש ירידה מתמדת בהמוגלובין. הומלץ על מתן משולב של Dexa Rituximab Cyclophosphamide כל שבועיים-שלושה.
שאלתי הינה: למה נועד הטיפול הזה ולכמה זמן? והכי חשוב האם היא תמשיך בטיפול המקובל (FCR) לאחר הטיפול הנ"ל (RCD)? מה שמתריד אותי זה הפסקת הטיפול המקובל. האם מקובל לאחר הטיפול ב-RCD להמשיך ב-FCR?הרי ידוע שפלודרבין הינה תרופה הקריטית בטיפול ב-CLL.
פרופסור, שלום רב, תודה רבה.
רק רציתי לברר מה זה בדיוק Pure red cell aplasia? האם זאת מחלה בפני עצמה במקביל ל-CLL? וכן, אין מטפלים בה? אשמח אם תרחיבי קצת בנושא.
בברכת חג שמח
פרופסור, שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי להבהיר שלאחר בדיקת לשד עצם צויין שלאמי יש Pure red cell aplasia ולא נמצא תא השורה האדומה. מה זה אומר מבחינת המחלה? האם זו מחלה נוספת שנגרמה עקב CLL או שזה סיבוך של המחלה. האם שם מקביל ל-Pure red cell aplasia זה אנמיה אפלסטית? איך מטפלים בזה מה?
כמו כן, חשוב לציין שיש לה גם GROSS HEMATURIA.
פרופסור,
כמו שאני מבין מדובר על שילוב של טיפול בכימוטרפיה וסטרואידים. שאלתע הינה כזא: כמה זמן מטפלים ב-DCR והאם בדרך כלל אחרי הטיפול הנ"ל חוזרים למסלול הסטנדרטי FCR? הרי ידוע שהטיפול היעיל ביותר הינו FCR ותרופה הקריטית במחלה הזו היא פלודרבין. אודה מאוד על התשובה המורחבת...
אבל מה זה אומר מבחינתה? היא תחזור לטיפול הסטנדרטי (FCR)? ומה זה DCR?
פרופסור היקרה, שלום רב,
הבעיה עם הריאות בשלב הזה הסתדרה. לאחר רנטגן, אין כמות מסוכנת של נוזלים ואין דלקת ריאות הנגרמת עקב הטיפול או מחלה
מה שחשוב לברר עכשיו אצלך זה, האם מקובל אחרי שני קורסים של FCR לשנות את הפרוטוקולים ל-DCR? מבדיקת לשד עצם התברר שמח העצם אינו מייצר כדוריות דם אדומות ועקב כך יש ירידה מתמדת בהמוגלובין. בדיקת קומבס יצאה תקינה. הומלץ על מתן משולב של Dexa Rituximab Cyclophosphamide. האם יש הסבר בסיסי והצדקה לכך? למה נועד הטיפול הזה? והכי חשוב האם היא תמשיך בטיפול המקובל (FCR) לאחר הטיפול הנ"ל (DCR)?מה שמתריד אותי זה הפסקת הטיפול המקובל וירידה בהמוגלובין באוםן קבוע. האם זה מצביעה על המוליזה?
מה דעתך?
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130417105935.htm
פרופסור, המון תודה על התייחסות.
ואיך את מתרשמת מהטיפול/מחקר? האם יש סימנים מעודדים, תגובות חיוביות לטיפול? מה זה אומר ברמה הפרקטית? כמו שאני מבין, מדובר על קו שני שמחזיר בממוצע כ-6 חודשים בלבד ואז המחלה חוזרת שוב או מתקדמת?
בברכה
הכל ברור.
רק על מנת לחדד את השאלה, במידה ומדובר על נוזל פלויראלי עקב CLL, מה במקרה כזה הטיפול ומה ההשלכות המידיות ועתידיות? האם מדובר על תהליך סרטני בריאה?
אודה על התשובה
אמי בת 62, CLL. עוברת FCR. עברה שני קורסים. תגובה טובה, חוץ מיש אנמיה קשה שמקורה לא ידוע. נוזל פלאורלי בריאה ימנית. משתעלת ובגלל השיעול יש כאבי גב/שרירים.
רציתי לשאול אותך שאלה פרקטית: האם עקב CLL יכול להיווצר נוזל (תפליט) פלאורלי ברקמת הריאה? כמו שהבנתי יש שלושה תהליכים סרטניים שזה יכול להיגרם מהם: סרטן הריאה, סרטן השד ולימפומה. האם יש קשר בין לימפומה, CLL ונוזל (תפליט) פלאורלי ברקמת הריאה? האם זה סימן מדאיג לתהליך סרטני או שנוזל (תפליט) פלאורלי יכול להיווצר עקב נסיבות אחרות?
פרופסור, תודה רבה.
אם לא קשה, תגיבי בבקשה גם על שאר הדברים...
אודה מאוד
האם ידוע לך משהו על כך?
http://www.globenewswire.com/news-release/2013/05/01/543423/0/en/Genmab-Announces-Top-Line-Phase-II-Results-for-Ofatumumab-Combined-with-Bendamustine-in-Untreated-and-Relapsed-Chronic-Lymphocytic-Leukemia.html
פרופסור, תודה על התשובה המהירה.
האם בהמשך תבוא גם בשורה לחולי CLL עם התרופה הזו? כלומר האם יש משמעות גם ל-CLL?
תודה רבה
בסדר גמור. ארכז הכל.
שאלה היא על איזה בדיקות מיוחדות היית ממליצה בנוסף? מלבד לשם עצם וקומבס.
ועוד משהו מאוד מעניין:
http://www.4-traders.com/HYBRIGENICS-759697/news/HYBRIGENICS-Update-on-the-clinical-study-of-inecalcitol-in-chronic-lymphocytic-leukemia-16609761/